Sporcu kimliğiyle de tanınan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmada Kocaeli’ de sporun tamamen bittiğini söyledi. Ülkenin spor konusunda geldiği durumu anlatan Sancaklı “Hepinizin bildiği gibi 2000 yılında Galatasaray UEFA kupasını aldı Aynı sene Süper Kupayı aldı 2002 yılında Milli Takımımız Dünya 3.oldu 2015 yılında Milli Takımımız 53. sıraya kadar geriledi.Çeşitli spor dallarında Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarımız vardı Hemen aklıma gelen Hamza Yerlikaya ve Haldun Alagaş gibi Türkiye AKP döneminde doping skandalları ile çalkalandı ve Türk sporunun prestiji sarsıldı. Uluslararası Atletizm Federasyonu doping listesinde sadece atletizm dalında 32 sporcumuzun ceza aldığı görülmektedir. Sayın Bakan biz bunları yaparken yabancı sporcuları getirip ülkemiz adına yarıştırırken 78 milyonluk ülkemizde spor yapan sporcularımızın ne kadar incindiğinin ve onurlarının ne kadar kırıldığının farkında mısınız?” ifadesine yer verdi.
 
KOCAELİ’DE SPOR BİTTİ
Sporun Kocaeli’de geldiği durumu Saffet Sancaklı,” Biliyorsunuz Kocaeli’de büyükşehir belediyesi ve 12 ilçe belediyesi AKP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor. AKP’nin 7 tane milletvekili var her dönem bakanı var ve AKP tek başına iktidar. Coğrafi şartları sebebiyle en üst düzey organizasyon olan olimpiyatlar hem yaz hem de kışları Kocaeli’nde yapılabilir fakat bırakın olimpiyat yapmayı Kocaeli’nde spor tamamen bitmiş durumda” dedi.
 
KOCAELİSPOR İSYANI
Kocaeli'deki durumuysaSancaklı, “2002’den önce Kocaeli’de hepinizin bildiği benimde onurla ve gururla futbol oynadığım kaptanlığını yaptığım gol kralı olduğum Kocaelispor şu anda bölgesel amatör ligde (BAL) mücadele ediyor. Yine 2002’den önce NASAŞ erkek basketbol takımı 1.ligde mücadele ediyordu BRİSA Bayan Basketbol takımı aynı şekilde 1.Ligdeydi. Seka Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı 1. Ligde mücadele ediyordu. Kocaeli Bisiklet Takımı Türkiye’nin en başarılı takımlarından birisiydi. Hepinizin bildiği Kırkpınar Güreşleri Edirne’de yapılır. Çok çok uzun yıllar Kocaeli’nin Pehlivanları şampiyonlukları kimseye bırakmadı. Ahmet Taşçı Sezgin Yüksel Eyüp Ünlü gibi bu sporcuların hepsi Kocaeli’nde yetişti. Sayın Bakan bu saydığım takımlar ve bu sporcular nerede? 2002-2015 yılları arasında Kocaeli’deki sporun ve sporcuların durumu az önce anlattığım gibidir” sözleriyle açıkladı.
 
BENDEN YARDIM ALIN
Spordaki kötü gidişata nasıl dur demek için benden yardım alın diyen Sancaklı, “Ben MHP milletvekiliyim bununla da gurur ve onur duyuyorum. Evet şu anda muhalefet milletvekiliyim ama hepinizin bildiği gibi ben Milli Sporcuyum bilgim becerim donanımım tecrübem var. Eğer gerçekten samimi bir şekilde davet edip yardım isterseniz memnuniyetle ve büyük bir özveriyle elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz. MHP ülke menfaatleri ve ülke geleceğini ilgilendiren konularda ki tavrı nettir. Bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım açıklamasına yer verdi.
 
 
TFF BAŞKANI DEĞİŞSİN
TFF başkanının değişmesi gerektiğini belirten Sancaklı, “Siyasi görüşüne bakmadan ehil olan bilgili ehliyetli arkadaşları seçelim Türk sporunun önünü açalım. TFF gelince federasyonu olağanüstü kongreye çağırıp yeni bir seçim yapalım. Milli takımlarda hizmet etmiş dünya ve Avrupa futbol arenalarında tanınan herkesin kabul edebileceği eski bir futbolcu arkadaşımızı TFF Başkanı yapalım. Yönetimi de yine aynı şekilde birkaç eski futbolcu koyalım. Türk futboluna yeni bir soluk yeni bir motivasyon gelmesini sağlayalım” şeklinde konuştu.