Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nı ziyaret eden Rize Valisi Ersin Yazıcı, “81 il içerisinde en çok kitap okunan şehir olmak Kocaeli için çok güzel olur. Sanayinin başkentine Türkiye’nin en çok okunan ili olmak yakışır” dedi. 

GENEL SEKRETER İLE GEZDİ 
Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve il protokolü tarafından gerçekleştirilen 8. Kocaeli Kitap Fuarı, ikinci gününde Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı ağırladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile birlikte alanı gezen Vali Yazıcı, fuarı oldukça başarılı bulduğunu belirtti. 

FUAR ÇOK DAHA BÜYÜMÜŞ 
“Vali Yazıcı “Kocaeli, bu fuar sayesinde kitap okuma oranını arttırarak üst lige geçmiş olacak. Benim de Genel Sekreterlik dönemimde katkı sunduğum bu fuarın bugün yeni yönetimle birlikte çok daha büyümüş olması beni memnun etti. Kitap fuarı geliştikçe biz de mutlu oluyoruz”diye konuştu. 

KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDU 
Vali Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ki sosyal sorumluluk projelerine de destek sundu.  Fuaye alanındaki “Sayfalara Güven” kumbarasına kitap atan Vali Yazıcı, KO-MEK’in “Ben Okudum Sen de Oku” kampanyası için de bağışta bulundu. 

FANUSTAN RİZE’Yİ ÇEKTİ 
KO-MEK’in kampanyası için oluşturulan fanustan 53 numaralı topu çeken Vali Yazıcı, “Bize Rize’nin plakasının çıkması da ayrıca manidar oldu”dedi. Alanda yayınevlerinden bol bol kitap alan Vali Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi’nin Kılavuz Gençlik Avlusu’nu da ayrıca inceledi. Genel Sekreter Büyükakın da Vali Ersin Yazıcı’nın Kocaeli’ye çok büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Kendisini ağırlamaktan büyük memmuniyet duyduk” dedi.