İşte Araz'ıın yaptığı o çok önemli beslenme önerileri
 
Ramazan ayında öğün sayısının ve saatlerinin vücudun alışılmış beslenme ritminin dışına çıkması nedeniyle kilo almak kaçınılmaz hale geliyor. Ancak iftardan sahura kadar olan süreci iyi bir şekilde değerlendirirseniz kilo almak bir yana zayıflamanız bile mümkün!
 
Ramazan ayında öğün sayısının azalması, sahura kalkılmaması, kızartma, hamur işi , tatlı , börek tüketiminin artması buna karşılık meyve, sebze tüketiminin azalması kilo alımını artıran faktörlerdendir. 
 
Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahurda süt, ayran, peynir, yumurta, domates, salatalık , tam buğday ekmeği gibi glisemik indeksi düşük , uzun süre tok tutan besinler tüketilmelidir.
 
İftarda boş mideye birden yüklenmek, hızlı ve çok yemek midede yanma, şişkinlik,bulantı, gaz, kabızlık , şeker ve tansiyon yükselmelerine neden olur.Bu nedenle orucu su ve iftariyelikler ile açıp 1 kase çorba(çok yağlı ve kremalı olmayan) içtikten sonra 15-20 dakika ara verip; sonrasında ızgara et/tavuk/balık, zeytinyağlı sebze yemeği, salata, yoğurt veya ayran, tam buğday ekmeğinden oluşan bir münü tercih etmelisiniz.
 
İftarda kızartmalardan, çok tuzlu, yağlı , şekerli besinlerden ,salam , sosis gibi işlenmiş besinlerden uzak durulmalıdır. Yemekler kızartılmamalı; ızgara, haşlama, fırın, buharda pişirme gibi sağlıklı pişirme teknikleri kullanılmalıdır. 
 
İftar ile sahur arasında geçen süreçte gün içinde kaybedilen su ve elektrolitin telafi edilmesi gerekir. Günde ortalama 2- 2,5 litre (10-12 bardak) su tüketilmelidir. Sağlıklı sıvı tüketimi için ayrıca ayran, maden suyu, az şekerli komposto veya hoşaf da tüketilebilir.
 
Vücudun su, vitamin, mineral ve posa ihtiyacı için günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir.
 
Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak ve bir seferde aşırı miktarda yemenin vereceği rahatsızlıkları önlemek için iftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmelidir.
 
İftardan ortalama 1-2 saat sonra ve yatmadan 1,5 saat önce ara öğün yapılabilir. Bu ara öğünlerde 1-2 porsiyon meyve tüketilebilir. Ayrıca haftada 2 kez 1 küçük kase sütlü tatlı, küçük bir dilim güllaç, 2 top dondurma tüketilebilir.
 
Tüm bunların yanı sıra kilo kontrolünü sağlamak için fiziksel aktivite artırılmalıdır. '