Özel İlim İlkokulu Rehber Öğretmeni Gamze Yener ve okul Müdürü deneyimli eğitimci Halil Bulut çocukların okula uyum süreci ile ilgili velileri uyardı.. Rehber Öğretmen Gamze Yener ; Okul hayatının başlangıcı çocuğun yaşamının dönüm noktalarından biridir. Bazı çocuklar bu dönemi çok rahat bir şekilde geçirebilir. Ancak, başlangıçta çeşitli sorunların yaşanması olağan karşılanmalıdır. Bu problemlerin zaman içinde düzeleceğine inanmak ve durumun doğallığını düşünerek abartılı tepki ve çözüm arayışları denememek gerekir. Tek ilgi ve konu merkezi ""okul"" olarak düşünülmemeli. Kaygıyı giderecek farklı, kendisini rahat hissettiği sosyal aktivitelere yönlendirilmelidir. dedi.

Ayrıca Yener; Okula başlarken, zihinsel olarak hazır olmanın yanında sosyal ve duygusal yönden hazır olması da önem taşır. Okula başlamadan önce ailenin okul hakkında çocuğa vereceği bilgiler çocuğun çok yüksek beklentilere yöneltecek türde olmamalıdır. Çocuğa önyargısız ve gerçekçi bilgiler verilmelidir' uyarısında bulundu 

Okul Müdürü Halil Bulut ise yaptığı açıklamada; Çocuğunuz yeni olan bu sosyal ortamda çevresini etkilediği gibi çevresinden de etkilenecektir. Çocukta meydana gelen değişimleri fark edebilmek için öncelikle çocuğun gelişim dönemlerinin özelliklerini bilmek faydalı olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için her dönem önemlidir. Uzmanların görüşlerine velilerin dikkat etmesi gerekir' dedi.

Okul Müdürü Halil Bulut