Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak.

26 Mayıs’ta başlayan başvurular 4 Haziran itibariyle sona erdi. DGS sınavına girecek olan öğrencileri en çok düşündüren olay ise sınavın her ilde yapılmayış olması. DGS sınavı ÖSYM tarafından belirlenen 18 ilde yapılmakta.  Bu iller dışında yaşayıp sınava girmek isteyen öğrenciler sınavdan en az bir gün önce sınava gireceği ile gitmek zorunda kalıyor.  1 buçuk milyonun üzerinde insanın yaşadığı Türkiye’nin ilk büyükşehir belediyelerinden biri olan Kocaeli’nin belirlenen iller içerisinde olmaması tepki topluyor.
 
KOCAELİ YOK SAYILDI
 
Kocaeli ve Gebze’de yaşayıp sınava İstanbul’da girmek zorunda olan öğrenciler sınavın Kocaeli’de yapılmasını istiyor. Konuyla alakalı sitemlerini dile getiren öğrenciler, “Kocaeli Türkiye’nin en büyük illerinin başında geliyor. Marmara bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Kocaeli’de DGS sınavının yapılmaması tam bir saçmalık. Yüzlerce öğrenciyi böylesi önemli bir sınavda başka şehre savurmak rezillik” diye konuştular.