Gebze MÜSİAD Şube Başkanı Nihat Yıldırım konuşmasında,” Ülkemizin ve devletimizin prangalardan kurtulması ve hızla yükselmesi için ülke yönetimlerimizin hızlı karar almalarını ve uygulamalarını sağlamak zorundayız. Bu zorunluluk devlet yönetiminde yasamanın, yürütmenin ve yargının bağımsız yapılanmasını, birbirini dengeleyerek zamanın şartlarına uygun ve hızlı bir biçimde faaliyetlerini sürdürmelerini gerektirmektedir. Nisan ayında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmek için yapılacak olan referandumun ülkemizin güçlenmesi ve vesayet odaklarından kurtulma yolunda atılan önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

MALKOÇ,”ORTADA BİR DAVA VAR”

Genç MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Enes Malkoç, “Bir siyatın tarafı olur mu diye soranlar olabilir. Tarafı olmaz. Bizlerde zaten taraf olduğumuzu söylemiyoruz. Ortada bir dava var. Haliyle bu davanın da dertleri var. Biz bu dertleri her vatandaşı olması gerektiği gibi tarafız. Bu dertleri kendimize dert edip üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de siyasal ve ekonomik anlamda istikrarın olması gerektiğini ifade eden Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, bu istikrarı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği ile seçilecek hükümette bulacaklarını belirtti.


Yavilioğlu, “Var olan sistem bizi ne anayasal olarak ihtiyaçlarımızı karşılıyor ne siyasal olarak ihtiyaçlarımızı karşılıyor ne de ekonomik olarak ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Yani bizim taleplerimizi karşılayamıyor. Karşılamadığı için darbeler ve hükümetlerin ömrünün kısa olmasına imkan sağlıyor.Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkın taleplerini hem hükümeti mutlaka seçmek suretiyle hem de yüzde 50+1’in oyunu alma zorunluluğu getirmek suretiyle sistemi halkın talepleriyle örtüşmesine imkan sağlayan bir sistemdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile biz bir yenilik öneriyoruz. O yeniliğin temelini söyleyeyim. Bizi krizlerden, kaoslardan, darbelerden kurtaracak olan bir sistem öneriyoruz. Ve bu sistemin sahibi de siz yani millet olacaktır. Problemler çıktığında başkaları müdahale edemeyecek. Kendi problemlerini çözme kabiliyeti kazanmak demektir” şeklinde konuştu.


Gebze MÜSİAD tarafından düzenlenen toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, GTO Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda STK üyesi katıldı.