Dilovası Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen kişisel gelişim seminerine, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl, AK Parti İlçe Başkan Vekili Fazıl Korkmaz, Ak Parti Dilovası kadın kolları Başkanı Gülay Artut, Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri Cemil Daşdemir, Recep Laç,Dilovası Engelliler Derneği Başkanı Abdulsamet Elden, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Gülay Salman, Dilovası Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Doğuştan engelli olan Psikolog İlknur Peder seminerde kendi hayat öyküsünden de örnekler verdi. Engelli olduğu için okula gidemediğini, ama 18 yaşına geldikten sonra ilk, orta ve liseyi dışarıdan bitirdiğini anlatan Peder, “Üniversiteyi kazanıp psikolog oldum. 12 yaşındayken kendimi psikolog olarak hayal edip evimizdeki kanepenin üzerinde hayali olarak insanlara tedavi uygulardım. Hayallerim için çok mücadele ettim. Aile danışmanlığı ve evlilik danışmanlığı yapıyorum. Şimdi kendi büroma o kanepelerden koydum ve bana danışmaya gelen insanlarla o kanepeler üzerinde görüşmeler yapıyorum” diye konuştu.

OLUMLU ENERJİ İÇİMİZDE

Her insanın yaşamında güçlükler ve engeller olduğunu ifade eden Psikolog Peder, bu tür sorunlarla mücadele ederken insanların bazen “tükenmişlik” sendromuna yakalanabileceğini söyledi. İnsanın içinde negatif ve pozitif olmak üzere iki enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Peder, “Hayat içerisindeki düşüncelerimiz ve tercihlerimizle bu enerjileri azaltır veya artırırız. Düşüncelerimizi doğru yere kanalize etmeliyiz. Düşüncelerimizi belli hedefler doğrultusunda odaklarsak olumlu enerjiye doğru gideriz. Olumsuz enerji korku ve kaygılardan kaynaklanır. Korku ve kaygıları doğru bir şekilde kullanamazsak kaygı insanın kontrolünden çıkarsa sorun başlar” dedi.
 
AYNADA KENDİNİZE GÜLÜMSEYİN

Boş duran beyinin kendi kendine olumsuz enerji ürettiğini vurgulayan İlknur Peder şu önerilerde bulundu: “Hayaller önce beyinde başlar, olumlu düşünmek için hayalleriniz uğruna mücadele edin. Sabah kalktığınızda önce aynada kendinize bir gülün. Haftada iki kere gevşeme egzersizi yapın. Her gece yattığınızda o gün mutlu olduğunu üç şeyi düşünün. Bir şeyin olmasıyla, meydana gelmesiyle mutlu olacağız dediğimizde mutluluk bizden uzaklaşır. Anların içindeki mutluluklar bize keyif verir. Şimdi buradayım ve keyif almalıyım demeliyiz. Bu olumlu enerjimizi artırır.”
YETENEĞİNİZİN OLDUĞU ALANLARA YÖNELİN
Peder, herkesi yetenekli olduğu alanları keşfetmeye çağırırken “Yetersiz olduğumuz alandan ziyade yeteneğimizin olduğu alanlara yönelip, kendimizi daha da güçlendirirsek olumlu enerjimizi artırırız” mesajını verdi.

VATANDAŞI DİNLEDİ

Seminerin yapıldığı salonu dolduran Dilovalılar, soru-cevap bölümünde de merak ettikleri soruları Psikolog Peder’e yöneltme olanağını buldular. Program sonunda Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl, Peder'e çiçek takdim etti.