1 Kasım seçimlerinde MHP, adeta büyük bir hezimete uğramış ve oylarında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bu düşüşün nedeninin genel merkez olduğunu savunan muhalifler, olağanüstü kurultay yapılması için çalışmalara başlamıştı. Genel başkanlık için İzmitli hemşerimiz Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ adaylıklarını açıklamıştı. Yeterli sayıya ulaşan ve mahkemeye başvuran muhalifler, daha sonra ise yine mahkeme kararıyla kongre yapamamıştı.

 
TÜM TEŞKİLATLARDA
Yaşanan süreçte ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkez ve kendisiyle ilgili eleştirilerde bulunanların gerekirse partiden ihraç edileceğini, haklarında inceleme başlatacaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde de bu çerçevede genel başkan adayı Meral Akşener, partiden ihraç edilmişti. Halen binlerce partili hakkında dosyanın incelenmeleri sürüyor. Yaşanan gelişmelerin ardından genel merkez Türkiye genelinde tüm teşkilatlara kongre yapılmasına karar verdi.
 
ARALIK AYINDA
Şimdi ise önümüzdeki günlerde ilk iş olarak delege tespiti yapılacak. Mahallerin seçimlerde aldıkları oy ve delege sayıları karşılaştırılıp, yeniden bir düzenleme yapılacağı öğrenildi. Sırasıyla tüm işlemlerin yapılmasının ardından ise yeniden delegeler belirlenecek ve teşkilatlarda seçim yapılacak. Bu çalışmaların aralık ayının sonunu bulabileceği öğrenildi. Kısacası önümüzdeki yıl MHP’nin tüm teşkilatlarında bir seçim yapılacak ve yenilenme söz konusu olacak.