GÖREVDEN ALINDI
MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Selim Çakır, sosyal medya hesabından MHP Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kıınçsoy'un görevden alındığını duyurdu. Çakır'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Karamürsel ilçe teşkilatı parti ve inanç değerlerimize yakışmayan davranışlarından dolayı Genel Merkezimiz tarafından görevden alınmıştır.. En kısa zamanda atama yapılacaktır..."
 
TEŞKİLAT KAPATILDI
MHP Genel Merkezi tarafından Karamürsel Kaymakamlığı'na gönderilen ve altında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in imzası yer alan yazıda şu ifadeler yer aldı: "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Kocaeli ili Karamürsel ilçe teşkilatı, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır."
 
TÜZÜK GEREĞİ
Konu hakkında açıklama yapan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, ”Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy ve yönetimi tüzük gereği görevden alınmıştır. Karamürsel’de siyaset yapan bir üyemiz kısa zamanda göreve gelecektir. Her teşkilat asri görevini yapacaktır. İzmit, Başiskele de ilçe başkanlarının istifası ile Karamürsel’de ise tüzük gereği bir görevden alınma yapılmıştır. Hiçbir ilçe başkanımız üzerinde MHP’nin bir baskı yaptığı yoktur" diye konuştu.
 

 
MHP KURUMSAL BİR PARTİ
Ünlü yaptığı açıklamada, ”Karamürsel MHP için çok önemli bir şehir. İlerleyen günlerde orada yaşayan siyaseti etkleyen arkadaşlarımız ile bir liste yapılıp 2019’un çalışmalarına başlanacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok emek harcamışlardır. Bu bir bayrak yarışıdır. MHP Kurumsal bir partidir.  Parti tüzüğü açıktır.  Bizim için olağan üstü kurultay diye bir gündem yoktur” dedi.
 
AKŞENER'İ DESTEKLİYORDU
Bilindiği gibi Kılınçsoy bonzai sattığını ileri sürdüğü bir şahsı darp etmiş ardından bu videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bu video ulusal basına da yansımış, sonrasında MHP İl Teşkilatı gereğinin yapılacağı şeklinde açıklamada bulunmuştu. Kılınçsoy, sosyal medya hesabındaki açıklamarıyla da dikkat çekmişti. Öte yandan Meral Akşener'e destek verdiği bilinen Kılınçsoy, önceki gün Akşener'in Tokat'taki mitingine katılmıştı.