Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu Gebze’de bulunan Mimarlar Odasını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Karasomanoğlu’na Gebze Beledye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’da eşlik etti.

ODALARI ÖNEMSİYORUZ!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir muhatap alınması önemsenmesi gereken birimlerdir odalar. Mimarlar Odası tabi kentin imarı, estetiği hatta kentin sağlığına varıncaya kadar bir kent mimarın kenti olması gerekiyor. Kentin kimliğini o kentin kimlikli mimarları oluşturması gerekir. Âmâ maalesef Türkiye’de bu mimarın kenti diyebileceğimiz bir kent Gebze olması için hep beraber mücadele ediyoruz” dedi.

DAHA İYİ DURUMDAYIZ!

10 yıl öncesine göre Gebze’nin daha iyi durumda olduğunu belirten Karaosmanoğlu, bu durumu halkından taktir ettiğini belirtti. Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kent kimliği açısından ama problemler bitmiyor. Bir defa burası hormonlu büyümüş. Mimarlar ve şehir planlayıcılar tarafından planı yapılıp ta gelişen bir şehir değil. Şimdi eskiyi kaldırıp yerine yeni bir şehir yapmak hazır bir kentte çok kolay bir olay değil. Çünkü yaşıyor buralarda vatandaş. Alt yapısını değiştiriyoruz. Vatandaşın hayatı devam ediyor. Kenti dönüştürme adına vatandaş ok büyük sıkıntılar çekiyor.

METRO İÇİN 2018 YILINDA KAZMA VURULACAK!

Allah nasip ederse inşallah. 2017’de metro projesini bitireceğiz. 2018 yılında kazma vuracağız. İlk önce Kocaeli’nden metro çalışmasını Gebze’de başlatma stratejisini benimsedik. Burası sanayi bölgesi. Yoğun aşağı yukarı normal gece nüfusu 3 veya yıl sonra bir milyon. Yoğun bir yer burası. Mesai vakitlerinde sabah binlerce araç yollara çıkıyor. Kavşaklar bize yetmiyor. Bir proje yaptık. Bira rahatlattık. TOSB kavşağından Direk İstanbul’dan gelenler hemen Organize Sanayi Bölgesine girebiliyor”