Gazeteci Yazar Ferhat Ünlü ile eski istihbaratçı, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar’ın katıldığı söyleşide 15 Temmuz sürecinin öncesi, 15 Temmuz’da yaşananlar ve bugün gelinen noktaya dair düşüncelerini vatandaşlarla paylaşan Ünlü ile Yarar’ın ortak düşüncesi ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bundan sonra da devam edeceği yönünde oldu.
15 TEMMUZ’DA AMAÇ İÇ SAVAŞ ÇIKARMAKTI
15 Temmuz süreciyle ilgili önemli bilgiler aktaran Mete Yarar, esas hedefin ülkede kargaşa oluşturarak iç savaş çıkarmak ve ülkeyi bölmek olduğunu söyledi. Yarar, “Sayın Cumhurbaşkanı kaldığı otelden 15 dakika önce çıkmamış olsa, orada başına kötü bir şey gelmiş olsaydı, sokağa çıkma çağrısı yapılamayacaktı. Allah korusun başına bir şey gelmiş olsaydı, Türkiye’de iç savaş patlardı. Darbecilerin aslında iki şeyi planladıklarını görüyoruz. Ya iktidara geleceklerdi, ya da ülkeyi iç savaşa sürükleyerek güçsüz duruma düşüreceklerdi ki zaten oradan güç olarak çıkacaklardı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın halkı sokağa, meydanlara çağırması en önemli kırılma noktasıydı. Bu çağrının cevapsız kalmayacağını biliyordu. Halk sokağa çıktı ve tankın topun önünde durdu. Ateş edildi, insanlar şehit edildi ama vatan aşkı galip geldi.Bir diğer kırılma noktası Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Ankara’da direnerek, çatışarak oradaki planı bozmasıydı. Eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçmiş olsaydı işin rengi değişirdi. Yine oradaki astsubayımızın şehit olacağını bile bile darbeci albayı vurması kırılma noktalarından bir tanesiydi.” diyerek darbe gecesiyle ilgili önemli bilgiler aktardı.
Programın sonunda konuklara verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, günün anısına konuklara “Gönül Birliği Kapısı” maketi hediye etti.