MHP'nin toplanan Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i ihraç etme kararı aldı. Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Akşener'in yargıya başvurma hakkı bulunuyor ancak yargının incelemeyi ancak usül açısından yapabileceği belirtiliyor.


MHP’den kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada,

“Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul ili, Üsküdar İlçesi Teşkilatı üyesi Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 – (c), (e), (g), (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “Kesin çıkarma” cezası ile cezalandırılmasına 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir.

Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Meral Akşener daha önce yaptığı açıklamada siyasi kariyeri ile ilgili "Ya MHP Genel Başkanı olup Başbakan olurum ya da babaannelik yaparım" demişti.

AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

Yeniçağ gazetesine bir açıklama yapan Meral Akşener “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” dedi. Akşener, Oda Tv'ye yaptığı açıklamada da "Mahkemeye müracat edeceğim. Bu ihraçla ilgili verilecek kararın Türkiye’de hukuk ve adalet konusunda turnusol kağıdı olacağı kanaatindeyim. Hukuki mücadelemi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

İŞTE O KARARIN GEREKÇESİ