Bu yapılanma ile ilgili Otel Asya’da basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına MD İlke Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Danış, Kocaeli Büro Yöneticisi Nuran Isık ve diğer yöneticiler katıldı. 

MD İlke Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Danış yaptığı açıklamada, “Zaman aşımı iyi değerlendirilmeli. Yıllık 300 dava açıyoruz. 3 kuşaktan beri bu hizmete gönül verdik. Vurdum duymaz dava takip edilemez. Şirketin geleceği söz konusu. Yüzde 95 basari oranımız var. Dava kazanmadan bedel talep etmiyoruz. Kazanamazsak bedel talep etmiyoruz” şeklinde konuştu. 

Danış açıklamasına şöyle devam etti:
-“MD İlke Grup bünyesindeki şirketler, il temsilcileri ve çözüm ortakları ile birlikte ülkemizin 7 bölgesinde vergi sorunları için mükelleflerimize danışmanlık hizmeti vermektedir. Grubumuz 2014 yılından sonra hizmetlerini ülkemiz geneline yayma kararı aldığında mükelleflerimiz tarafından bu kadar kabul göreceğimizi düşünmemiştik. Ancak son yıllarda artan vergi incelemeleri ve bu incelemelere bağlı olarak ortaya çıkan vergi davaları ile Vergi Kanunlarına muhalefet suçlamasıyla Asliye Ceza Mahkemelerinde oluşan davalar sektörümüzün önemini artırmıştır. Grubumuz hem sektörünün ticari yaşamdaki önemini hem de verdiği hizmetin mükellefin iş hayatında oluşturacağı etkilerin bilinciyle yapılanmasını en ince ayrıntılarıyla planlayarak hizmete sunmaktadır. MD İlke; mükelleflerin Sorunsuz Bir Ticari Yaşam sürmeleri için vergi ve ticari sorunlarının her aşamasında uzman kadrosu, temsilcileri ve çözüm ortaklarıyla verdiği danışmanlık hizmetiyle sorunların çözümünde önemli bir rol oynamaktadır.

VERGİ İNCELEMELERİ DANIŞMANLIĞI
Vergi İncelemelerine Danışmanlık Hizmetleri; Vergi incelemeleri konusu itibariyle özellik arz eden, yapılan incelemenin türüne göre belge ve bilgi sunumlarında dikkat isteyen, verilecek her ifade ile sunulacak her belgenin lehte veya aleyhte sonuçlar doğuracağı bir konudur. Bu nedenle mükelleflerin vergi incelemelerine gerekli önemi göstermeleri gerekir. Çünkü vergi davalarının kazanılmasında iyi bir vergi incelemesi sonucunda hazırlanan raporun ve sunulan belge-bilginin payı büyüktür. İşte MD İlke Grup; bu bilinçle vergi incelemelerinin her türünde sektör ve incelemenin yapısına göre kadrolarınca hazırlanan bilgi-belgeler ışığında Vergi İncelemelerine Danışmanlık Hizmeti sunmaktadır.

VERGİ DAVALARI DANIŞMANLIĞI
Vergi Davalarına Danışmanlık Hizmeti; Vergi davaları açılışı ve konusu bakımından farklılıklar arz eden, dava dilekçesinin hazırlanmasından, temyiz - itiraz aşamalarının sonuna kadar ciddi bir takip isteyen, yerinde müdahaleler gerektiren bir hizmet zincirini içerir. MD İlke Grup; davanın her aşamasında oluşan gelişmeleri yakından takip ederek ek belge – bilgi sunumları ile davaya müdahale etmektedir. Grubumuzun hizmet politikası fayda-maliyet denklemi üzerine kurduğundan vergi davalarında KAZANMAYA ENDEKSLİ bir ücretlendirmeyi uygulamaktadır. Kazanılmayan, mükellefe fayda sağlanılamayan vergi davalarına verdiği danışmanlıklardan ücret talep etmemektedir. MD İlke Grup; vergi davalarında “Kazanılamayacak Dava Yoktur; Eksik Çalışılmış, Özen Gösterilmemiş Dava Vardır.” Bakışı ile danışmanlık hizmeti vermektedir.

ÖNLEYİCİ DANIŞMANLIK
Önleyici Danışmanlık Hizmeti; MD İlke Grup tarafından sektöre sunulan bir hizmettir. Geçmiş ya da cari dönem işlemlerinin ve belgelerinin Vergi Hukuku, Ticaret - Borçlar Hukuku kapsamında incelenip, görülen hataların revize edildiği bir hizmettir. Bu hizmetle mükellef vergi incelemelerine y ada hukuksal anlamda yaşayacağı sorunlarının önlemini almaktadır. Mükellefler bu hizmetle vergi incelemeleri ve sorunları için bir nevi koruma altına alınmaktadır. MD İlke Grup tarafından sunulan bu hizmet; imalat, ithalat ve ihracat firmaları ile mal-hizmet girdileri çok olan firmalar tarafından talep edilmektedir.”