8. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde de ağaçlar kitap açtı. Öğrencilerin ders programına uygun olarak akşam saatlerinde yapılan ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğinin ardından KOÜ Öğrenci Konseyi tarafından Kocaeli Üniversitesi 1. Açık Hava Sinema Günleri etkinliği gerçekleştirildi. 8. Kocaeli Kitap Fuarı tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Türk sinemasının efsaneleri arasında yer alan ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filminin gösterimi yapıldı. 

 
KOÜ’DE YAZLIK SİNEMA KEYFİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, kent genelinde olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi’nde de ayrı bir heyecanla etkinliklere başladı.  Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi, bu kapsamda üniversitede bir ilki gerçekleştirdi. 8. Kocaeli Kitap Fuarı tanıtım etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi, üniversite öğrencileri tarafından açık havada izlendi. Başrollerini Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın üstlendiği film antik tiyatro alanında yapılan gösterimde KOÜ’lü öğrencilere yazlık sinemanın vazgeçilmezleri arasında yer alan gazoz ve patlamış ikram edildi. 

KURTLARINI DÖKTÜLER
Üniversiteli gençler Kocaeli Üniversitesi anfi tiyatroda gerçekleştirilen açık hava sineması gösterimi öncesinde çalınan müziklerle coştu. Tiyatro alanını dolduran gençler hep birlikte horonlar oynadı halaylar çekti. Gönüllerince eğlenen üniversiteliler, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nı mutlaka ziyaret edeceklerini de söyledi.