Kocaeli Üniversitesi 2016-2017 yılı kayıtları başladı. Bu yıl yaklaşık 16 bin öğrenci Kocaeli Üniversitesi ailesine katılacak
Kocaeli Üniversitesi’ne 2016-ÖSYS ile yerleşen aday öğrenciler, üç farklı şekilde üniversiteye kayıt yaptırabiliyorlar. Bunlardan ilki aday öğrenciler, 12-16 Ağustos tarihleri arasında E-Devlet üzerinden online kayıt yaptırabilirler. E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan aday öğrenciler ise isterlerse, 15-19 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi ana sayfasında yer alan “Bilgi Sistemleri -> Öğrenci Kayıt İşlemleri” bağlantısından online kayıt olabilirler.

 

ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROLARINDAN

Kocaeli Üniversitesi online kayıt bağlantısından üniversiteye kayıt olamayan adaylar, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan adaylar ve rapor ile kayıt olunan bölümlere/programlara yerleşen adaylar 15-19 Ağustos tarih aralığında 2016-ÖSYS ile yerleşmiş oldukları akademik birimlerinin öğrenci işleri bürosuna başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

DERS SEÇİMİ YAPMALARI GEREKİYOR

Üniversiteye kayıt olan öğrencilerin öğrencilik hakkı kazanabilmeleri için 05-09 Eylül tarihleri arasında ders seçimi işlemlerini öğrenci sayfalarından (ÖBS) yapmaları, ders seçimlerini akademik danışmanlarına onaylatmaları gerekiyor. Ayrıca ikinci öğretim bölümlere/programlara kayıt olan öğrencilerimiz ise katkı payını/öğrenim ücretlerini ders seçimi sonrasında yatırabilecekler.