70 bini aşkın öğrenciyi bünyesinde barındıran KOÜ’de özellikle Tıp Fakültesi önemli bir yere sahip. Bilimsel çalışmaları ve verdiği eğitimlerle olduğu kadar uygulama hastanesiyle de kentte önemli bir yere sahip olan fakülteyi, üniversite öğrencisi adaylarının neden tercih etmesi gerektiği 10 maddeyle özetlenmiş...

 

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Hatun, “Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni (Öğrencileri ile arkadaş bir fakülteyi) tercih etmek için 10 neden” başlığıyla kaleme aldığı yazıyı, KOÜ’nün web sitesinde yayımlamış...


Bizler de bu nedenleri sizlerle olduğu gibi paylaşıyoruz:

1- İstanbul’un yakınında ama büyük şehrin zorluklarından uzakta ve en az İstanbul’daki tıp fakülteleri kadar iyi bir eğitim.
2- Kent Ormanı’nın hemen yanında, kuş sesleri ile dolu bir kampüsün içinde, bilimsel ve insancıl bir eğitim.
3- Tıp eğitimi, Ulusal Akreditasyon Komitesi tarafından akredite.
4- Öğrencilerini dinleyen, fakültenin bütün çalışmalarına öğrenci katılımını önemseyen, öğretim üyelerinin ve dekanlığın kapılarının öğrencilere açık olduğu, öğrencileri ile arkadaş, kimliği ve değerleri olan bir fakülte.
5- Öğrencilerinin yüzde 20’sine karşılıksız destek bursu, ayrıca her sınıftan en başarılı öğrenciye başarı bursu.
6- 243 öğretim üyesi ve tıbbın bütün alanlarında hizmet veren 709 yataklı hastanesi ile zengin hasta başı eğitim imkanları.
7- Harvard Üniversitesi ile ortak Öğrenci Araştırma Programı.
8- Hafta içi saat 23.00’e, hafta sonları saat 17.00’ye kadar açık, sinema ve edebiyat kitaplığı da içeren kütüphane.
9- Servis ve polikliniklerde bizzat bir hastanın sorumluluğunu alarak yapılan ve hakları/sorumlulukları bir yönerge ile belirlenmiş İntörnlük Dönemi Eğitimi.
10- İsteyen bütün öğrencilere yaz stajı imkanı.