KOSGEB Kocaeli OSB Müdürlüğü KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısına çıktı. Proje Teklif Çağrısına, Bölgemizden İmalat Sanayinin Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji Düzeyinde Faaliyet Gösteren İşletmeler başvuruda bulunabilecekler. Proje Teklif Çağrısında belirlenen şartları sağlayan işletmelere 6-12 ay süreli projelerinde 300 bin TL Geri Ödemesiz ve 500 bin TL Geri Ödemeli Destek sağlanacak. 

KOSGEB Kocaeli OSB Müdürlüğü tarafından TOSB Konferans Salonunda, “Yenilenen KOSGEB Destekleri ve KOBİ-GEL Destek Programı Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ,Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi bölgemizdeki orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren işletme temsilcileri, meslek örgütleri ve OSB ve KSS Yöneticileri katıldı.

KOSGEB HAKKINDA BİLGİ 

Programda KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya yaptığı sunum ile yenilenen ve artırılan KOSGEB destekleri hakkında bilgi vererek, KOBİ-GEL Destek Programına bölgemizden yoğun bir başvuru beklendiğini belirtti. Çetinkaya yaptığı konuşmada;“KOSGEB, ülkemiz plan/programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi İçin, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısına çıktı. Proje Teklif Çağrısına, Bölgemizden İmalat Sanayinin Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji Düzeyinde Faaliyet Gösteren İşletmeler başvuruda bulunabilecekler. Başvurular 1 Nisan–6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

DESTEK BÜTÇESİ 3 KATINA ÇIKARILDI

 KOBİGEL kapsamında Proje Teklif Çağrısında belirlenen şartları sağlayan işletmelere 6-12 ay süreli projelerinde 300 bin TL Geri Ödemesiz ve 500 bin TL Geri Ödemeli Destek sağlanacak olup ilgili desteğin oranı yüzde 60’tır.”dedi. Çetinkaya, KOSGEB Destek Bütçesinin 3 katına çıkarıldığını belirterek, yeni dönemde KOSGEB Desteklerinin daha fazla işletmeye, daha büyük rakamlarla ulaşacağını ifade etti. İmalat Sanayinin kalbi olan bölgemizde, özellikle proje bazlı desteklerin, yenilikçi iş fikirlerin ve işbirliği alanlarının artmasını beklediklerini belirten Çetinkaya, bu noktada işletmelere Müdürlük bünyesinde sürekli olarak Proje Hazırlama Eğitimleri verileceğinin müjdesini verdi. Program içerisinde ayrıca KOSGEB tarafından geleneksel olarak düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödüllerinde finale kalan ve ödül alan Bölgemiz KOBİ’lerine başarılarından dolayı plaket verildi.