Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir uzman yardımcılığı sınavı düzenliyor. Boş bulunan bin 750 kadro için yapılacak yazılı sınav 28 Kasım 2015 saat 10.00’da Ankara’da yapılacak. Sınav sonucunda gelir uzman yardımcısı olmaya hak kazanan adaylardan 100’ü Kocaeli’de görevlendirilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruyla sınav şartlarını açıkladı. Sınava girecek adaylar, başvuru sırasında sadece bir ili tercih edebilecek. Adaylar, o ilin ilçelerini tercih sırasına göre işaretleyecek. Tercihler değiştirilemeyecek.
 
KPSS (A) P35 PUAN TÜRÜ
Adayların il kontenjanının 5 katını aşması durumunda, KPSS (A) P35 puan türünden en yüksek puanı alan adaylar sıralanarak kontenjanın 5 katı aday sınava çağrılacak. Giriş sınavının yazılı bölümü, 28 Kasım 2015 saat 10.00’da Ankara’da yapılacak. Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce e-devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecek.
 
BAŞVURU ŞARTLARI
657 sayılı kanunun 48. maddesinin (A) bendinde yer alan şartları taşımak, 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen 4 yıllık fakültelerden birini bitirmek, 01.01.1980 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, 05-06 Temmuz 2014 ve 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan KPSS (A) P35 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, süresi içinde başvuru yapmış olmak.
 
BAŞVURU ŞEKLİ
Gelir uzman yardımcılığı sınavına başvurular, 19 Ekim 2015 tarihinde başlayıp, 30 Ekim 2015 saat 17.30’da sona erecek. Başvurular, elektronik ortamda http://esinav.gib.gov.tr/eSinav/adayGiris.jsp adresinde yer alan “Gelir İdaresi Başkanlığı Sınav Başvuru Formu”nun doldurulması şeklinde yapılacak. Duyuruda, başvuru formunun doldurulması ve iletilmesine ilişkin açıklamaların internet sayfasında yer aldığı kaydedildi. Posta yoluyla gelen başvurular KPSS puanlarının kontrolü yapılamadığından kabul edilmeyecek.
 
SINAV SÜRECİ
Gelir uzman yardımcılığı sınavında yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşama bulunuyor. Giriş sınavı test usulü olacak ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, q Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları, Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi ve Ticari Hesap soruları yer alacak.