Kocaelispor’un olağan mali kongresinde geçen sezonun 4 milyonluk bütçesi aklandı, yeni sezonun tahmini bütçesi ise iddaa ve TFF’den gelip hacze gidecek 1.5 milyonla birlikte 5.2 milyon olarak açıklandı.
FUTBOLCULARA ÖDENEN RAKAM 1.6 MİLYON
Önceki günkü olağan mali genel kurulda kulübün geçen yılki hesapları ibra edilirken, yeni sezon tahmini bütçesi de kabul edildi. Geçen sezonun bütçesinin 622 bini eski yönetici bağışı olmak üzere 4 milyon olduğu açıklandı. Toplamda sezonun maliyeti 3.4 milyon TL. En büyük gider kalemi sporcu ödemeleri. Şampiyonluk sezonu futbolculara 1 milyon 634 milyonluk ödeme yapıldığı belirtildi. Teknik ekibe ödenen rakamın 178 bin, personele ödenen ücretin ise 176 bin TL olduğu açıklandı. Geçen yıl yabancı futbolcu ödeme rakamının da 204 bin TL olduğu belirtildi.

YÖNETİCİLER 466 BİN TL BAĞIŞ YAPTI 
 Geren sezon yönetim kurulu üyelerinin toplam bağış rakamı 466 bin TL. Yönetim kurulu üyelerinin kombine satışından 382 bin TL gelir elde edildiği öğrenildi. Kombine kartlarda satış noktalarından gelen rakam 109 bin TL, maç biletlerinden kulübün kasasına giren rakamın ise 421 bin TL olarak açıklandı. Geçen sezonki eski yönetici bağış rakamı ise 622 bin TL olarak belirtildi. Yeni sezonun tahmini bütçesi iddaa ve TFF’den gelip hacze gidecek 1.5 milyon TL ile birlikte 5 milyon 280 bin TL olarak belirlendi. Yeni sezon futbolcu ödemeleri için 2 milyonluk bütçe ayrıldı.