Yeşil-Siyahlı ekibimiz bu haftaki Edirne maçını kazanırsa, diğer sonuçlar ne olursa olsun matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecek. 

KALAN 6 MAÇTA 2 PUAN YETİYOR
Müthiş bir sezona imza atan, Demirspor karşısında 13’te 13 yapan Kocaelispor, en yakın takipçisi Gebzespor’un berabere kalmasıyla puan farkını maç eksiğiyle 13’e çıkardı.   Yeşil-Siyahlı takıma şampiyonluğu garantilemek için kalan 6 maçta 2 puan yetiyor. Körfez, bu hafta Edirnespor’u yendiği takdirde diğer takımların maçlarındaki sonuçlara bakılmaksızın şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek. Böylece Yeşil-Siyahlı takım bitime tam 5 hafta kala işi bitirip, Türkiye liglerinde en erken şampiyonluğu ilan eden takım olacak.  Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, son maçı değerlendirip bundan sonrasıyla ilgili görüşlerini gazetemize aktardı. 

DEMİRSPOR YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR 
Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Derince’de çok iyi misafirperverlik gördükleri belirterek, “Demirspor yönetimi bizi çok iyi ağırladı. Ayrıca taraftarımıza tüm kapıları ücretsiz açtı. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Kısaca maça değinen Yavuz, “İyi maç oldu. Bana göre bizden sonra bu grubun en iyi ikinci takımı Demirspor” dedi. Kıs kesmeden yola devam etmek istediklerini belirten Yavuz, “Altı maçımız kaldı. 19’da 19 yaparak normal sezonu bitirmek istiyoruz. Ancak asıl önemli olan Play-Off maçı. O maça odaklanmış durumdayız. Şampiyonluğu ilan ettiğimizde işin yüzde 50’sini halletmiş olacağız. Kalan yüzde 50 Play-Off maçı” dedi. 

“KUTLAMA YOK AMA COŞKU OLSUN İSTİYORUZ”
 
Edirnespor karşısında olası bir galibiyette şampiyonluğu matematiksel olarak ilan edeceklerini hatırlatan Başkan Yavuz, “Her hangi bir kutlama düşünmüyoruz. Zaten kutlamayı gerektiren bir durum da yok. Şampiyon olduğumuzda bir şey kazanmış olmuyoruz, sadece Play-Off oynuyoruz. Play-Off’u kazanıp 3.Lig’e çıktığımızda kutlama yapacağız. Ancak matematiksel olarak birinciliği garantilediğimiz maçta ayrı bir coşku, farklı bir atmosfer olsun istiyoruz. Taraftarımıza uygun bir zamanda maçı oynamayı arzuluyoruz. Edirnespor ve TFF nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

EDİRNE PAZARTESİ İSTİYOR, BİZ CUMARTESİ

15 Mart Salı günü İsmetpaşa Stadı’nda Derincespor ile Sakaryaspor arasında erteleme maçı oynanacağını hatırlatan Başkan Yavuz, “YGS sınavlarından dolayı pazar maç yok. Bizim maç ya cumartesi ya da Pazartesi oynanacak. Bu kesin” dedi.  Başkan Yavuz, öncelikle maçı gece oynamak istediklerini ve bu taleplerini Edirnespor yönetimine ilettiklerini belirtti, “Ne yazık ki olumlu yanıt vermediler. Hiç değilse cumartesi olsun istedik ancak yine sıcak bakmadılar. Pazartesi oynamak istiyorlar. Pazartesi iş günü, taraftarımızın gelmesi çok zor. Bu nedenle cumarteside ısrar ediyoruz. İnşallah olur” dedi.