İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER VARDI…

Maçta inanılmaz görüntüler vardı. Edirneliler beklenmedik derecede dostluk gösterdi. 250 Kocaelispor taraftarı maç öncesi de maç sonrası da kent sokaklarını inletti. Kocaelispor erken gollerle maçı kopardı. İlk yarı rüzgarı arkasına alan Yeşil Siyahlılarımız, Edirne’ye sahayı dar etti. İkinci yarı ise ilahi adalet yerini buldu. Geçen yıl hiç yoktan bizi şampiyonluktan eden, Tekirdağ’a kıyak yapan Edirne’nin arkasındaki rüzgar bir anda kesildi. Kocaelispor güle oynaya maçı kazandı. ERDEM ÖVÜÇ-EDİRNE

 

EDİRNESPOR: 0

KOCAELİSPOR: 2

STAT: 25 Kasım

HAKEMLER: Efe Soysal***, Mehmet Uslu***, Kağan Pınar***

EDİRNESPOR: Ufuk *, Ömer *, Samet *, Doğukan *, Emirhan * (Dk.60 Mert *), Sertaç *, Şükrücan *, Muhammed *(Turgut Dk.78), Aydın **, Mahmut *, Alex **

KOCAELİSPOR: Kılıç ***,  Kadir Gezer ***, Kadir Öge ***, Emin ***, Murat ***, Sefa ***, Mert *** (Oğuzhan **),Mesut ****, Hamza **** (Kemal **),Sinan ****, Burak Süleyman ***(Burak Özbakır*** Dk.61)

GOLLER: Burak Süleyman Dk.17 (p), Sinan Pektemek Dk. 66 (Kocaelispor)

SARI KARTLAR: Burak Süleyman, Hamza (Kocaelispor) Ömer, Aydın, Şükrücan (Edirne)

 

Kocaelispor tarihinin en kritik maçlarından birini Edirne’de oynadı. Amatörlüğe devam mı, yoksa profesyonelliğe ışık mı anlamı taşıyan bu maçtan önce renkli görüntüler vardı. İşte Erdem Övüç’ün Edirne izlenimleri…

 

FIRTINA ALTINDA MAÇ…

Son iki gündür ülkenin batısını etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve fırtına, kendini Edirne’de de gösterdi. Maçtan önce sürekli devam dene fırtına, maçın ilk yarısında Kocaelispor için avantaj, inci yarısında da dezavantaj oldu. Lodos beraberinde sıcak havayı da getirdi. Maç 20 derece civarındaki ısıda oynandı. Bu da oyuncuları olumsuz etkiledi. Zemin ise iyiydi. Zaman zaman rüzgardan sahanın çevresinde toz uçuştu. Edirneliler ilk yarı avut kullanmakta zorlandı, Top geriye gelince defans zor anlar yaşadı.

 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VARDI…

Geçen yıl Kocaelispor’u şampiyonluktan eden Edirnespor ile Kocaelispor taraftarı arasında gerginlik yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Hafta içerisinde Valilerin karşılıklı diyaloglarıyla deplasman yasağı aşılırken, maç öncesinde de iki takımın taraftarının jestleri vardı. Kent girişinde ve yol boyunca polisler Kocaeli’nden gelen araçları durdurup aramalar yaptı. Taraftarlar kent içerisinde Kocaelispor lehine tezahüratlar yapıp kornalar çalarak ‘Kocaelispor geldi’ mesajı verdi.

 

250 KOCAELİLİ… 2 BİN EDİRNELİ…

Edirne’deki maçta mücadelenin başlamasına yarım saat kala tribünler bomboştu. Sadece 250 kadar Kocaelispor taraftarı vardı. Maçın başlamasına yakın stada hücum eden Edirneliler, 2 bin kişilik bölümü doldurdu. Ortaya renkli görüntüler çıktı. Kocaelispor taraftarları Kırmızı Beyazlı Türk bayrakları açtı. Takımlar sahaya ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır-K.ATATÜRK’ sözüyle çıktı. Böylece Öğretmenler Haftası da kutlandı.

 

BASININ YOĞUN LİGİSİ VARDI…

Maçtan önce gerek Edirne gerekse Kocaeli yerel basının maça ilgisi hayli fazlaydı. Yerel Edirne TV kanalı, röportajlar yaptı. Ama hiç bir kanal maçı naklen yayınlamadı. Gerek Kocaelisporlular gerekse Edirnelilerle her bir köşede özel  bir röportaj yapılması, maçı hiç de amatör bir havaya sokmadı.

 

KADROLAR İLGİYLE İNCELENDİ…

Maç öncesi dağıtılan kadrolar ilgiyle incelendi. Basın mensupları kendi aralarında yorumlar yaptı. Kocaelispor kadrosunda, Edirne’ye hiç getirilmeyen Özgür Sürekçi zaten yoktu. Hamit ise tribüne gönderildi. Kalede Kılıçarslan, savunmada Kadir Öge ve Kadir Gezer ile Murat Başak ve Muhammet Emin Erol, ortada Mert Yavuz, Melo Mesut, Sefa, forvet arkasında Kaptan Hamza ve tek forvet olarak da Sinan sahaya çıktı.

 

EDİRNELİLER YIKILDI…

Hafta içerisinde, erteleme maçında Hereke’de Yıldızspor’a 4-1 yenilerek şoke olan Edirneliler, Kocaelispor maçında da yenilince sırtını kaleye dönerek teknik heyeti protesto etti ve istifaya davet etti.

 

YÖNETİCİLER AKIN ETTİ…

Maç Kocaelispor yönetimi neredeyse tam kadro maçta yerini aldı. Edirnelilerin ‘Deplasman yasağı’ koyup Kocaelisporluları engelleme arını gideren Kocaelispor yönetimi alkış aldı. Ceyhun Hoşdil sahada yerini buldu ve Bahri Yavuz ile yönetimi takımın yanında destekçi oldu.