Kocaelispor Kulübü, İstanbul Sultangazispor ile oynayacağı Play-Off maçını Bursa Atatürk ya da Şükrü Saraçoğlu statlarından birisinde oynamak istiyor.
FENERBAHÇE, TRABZON'A GİDİYOR

Kocaelispor'un Play-Off maçındaki rakibi, Pazar günü Çanakkale Karabiga Belediyespor deplasmanında 0-0 berabere kalan İstanbul temsilcisi Sultangazispor olmuştu. Gözler Play-Off maçının hangi statta oynanacağına çevrildi. Kocaelispor Kulübü bu maçı Bursaspor'un kısa bir süre öncesine kadar maçlarını yaptığı Atatürk Stadı ya da Fenerbahçe'nin maçlarını yaptığı Şükrü Saraçoğlu statlarından birisinde oynamak istiyor. Nisan'ın 3. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanına çıkacak. Bursaspor ise maçlarını bilindiği üzere Timsah Arena'da oynuyor. 

LİGLERİN TESCİL OLMASI BEKLENİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e çıkacak olan ilk 6 takımın belirleneceği Play-Off maçlarının yerlerini liglerin tescil olmasının ardından açıklayacağı tahmin ediliyor. Ancak resmi olan eşleşmeler ile ilgili kararın daha önceden de verilmesi de mümkün. Tabii ki Sultangazi Kulübü'nün de düşüncesi bu açıdan önemli. BAL 11. Grup lideri Sultangazispor ile Kocaelispor kulüpleri stat ile ilgili ortak bir yol izlemek zorunda. İki takım stat konusunda anlaşırsa, federasyona sadece isteğe onay vermek kalacak. 

SENTETİK SAHA, DOĞAL ÇİM KONUSU 

İstanbul ekibi Sultangazispor maçlarını sentetik çim ile kaplı Sultangazi Cebeci Stadı'nda oynadı. Sultangazispor Kulübü -Ben doğal çimde oynamak istemiyorum- deme hakkına sahip. Ancak Play-Off maçları için bölgede minimum 15 bin kişi kapasiteli sentetik saha ile kaplı bir stadın olmaması, Play-Off maçının sentetik sahada oynanma ihtimalini de hayli azaltıyor. Dahası Kocaelispor Kulübü'nün de sentetik sahada maç yapmak istemeyeceği de aşikar. 

ESKİŞEHİR VE ANKARA DA OLABİLİR

Kocaelispor - Sultangazispor stat konusunda anlaşma sağlayamazsa TFF, ortak uzaklığa sahip bir stat belirleyecek. Alternatifler arasında Eskişehir Atatürk Stadı ya da Ankara'dan her hangi büyük bir stat yer alıyor. Nisan'ın 3. haftasında Eskişehirspor, Mersin İdmanyurduspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda maçlarını yapan Gençlerbirliği, Nisan'ın 3. haftasında Gaziantepspor deplasmanında ter dökecek. Ancak, yine 19 Mayıs Stadı'nda oynayan Ankaragücü ise 24 Nisan'da Amed Sportif'i konuk edecek. İhtimaller arasında yer alan yerlerden birisi de Bolu. Ama, Boluspor da 24 Nisan'da sahasında Giresunspor ile karşı karşıya gelecek. Olasılıklara bakıldığında Eskişehir Atatürk Stadı öne çıkıyor. 

24 Nisan'daki stat hareketleri

Bursa Atatürk         (Hiç bir maç yok)
Şükrü Saraçoğlu      (Fenerbahçe deplasmanda)
Eskişehir Atatürk     (Eskişehirspor deplasmanda) 
Bolu Atatürk             (Boluspor iç sahada)
Ankara 19 Mayıs    (Ankaragücü iç sahada)