Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli acil sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi notunu kentimizin 11 milletvekiline gönderdi. Müezzinoğlu’nun bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: “İl genelinde 37 acil sağlık hizmetleri istasyonunda, 64 ambulans ve 629 personel ile 7 gün 24 saat hizmet verilmektedir. 2015 yılı içerisinde il genelinde 90 bin 886 hastaya acil sağlık hizmeti verilmiştir.
 
11 YENİ AMBULANS ALINDI
2015 yılında bakanlığımızca alımı yapılan 2015 model ambulanslardan 11 adet yeni ambulans tahsisi yapılmıştır. Bakanlığımız acil sağlık hizmetleri bünyesindeki kara, hava ve deniz ambulansları yanında, dünyada örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizle (UMKE), acil ve afet durumlarında etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaşmıştır.
 
HER GÜN DAHA İLERİYE
Dünya çapında bir kapasite oluşturan ve ihtiyaç sahibi ülkelere de sağlık yardımı yapan ülkemiz, özellikle acil sağlık hizmetlerinde her gün daha ileriye gitmektedir. Türkiye genelinde 2 bin 323 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 5 bin 73 kara ambulansı, 17 helikopter, 3 uçak, 6 deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetleri yürütülmektedir. 2015 yılında kara ambulansları ile 4 milyon 310 bin 102 hasta nakli ve acil yardım hizmeti verilmiştir.”
 
KIZDERBENT’TEN HABERİ YOK
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bakanının açıkladığı verilerle ilgili olarak, “Sayın bakanın Kızderbent’ten haberi yok anladığım kadarıyla. O bölgede, Karamürsel’in dağlık bölgelerinde vatandaşlarımıza ambulans ulaşımı uzun sürüyor. Bu verilerin görsel olması yetmiyor. Elinizde yüzlerce ambulans olabilir, bunları verimli kullanmak çok önemli” dedi. Bilindiği üzere önceki gün Gebze’de bir vatandaşa otobüs çarptı, 700 metre mesafeden ambulans yarım saatte olay yerine gidemedi.