Devlet kademesinde görev üstlenebilmek için gerekli olan Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) için geri sayım sürüyor. Bu hafta sonu, Kocaeli'nde 336 okulda tam 90 bin 607 kişi devlet memuru olabilme hakkını kazanmanın şartlarından birisi olan KPSS’de iyi bir sonuç alabilmek için ter dökecek.
 
27-28 Eylül’deki bu sınavlarda alınacak güvenlik önlemleri, sınava gireceklerin rahat ve güvenli ortamda sınava girip çıkmalarının sağlanması için alınacak düzenlenen toplantıda görüşüldü. Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set başkanlığında yapılan toplantıya, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kocaeli ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Halis Aygün, Emniyet’ten Koordinasyon Hareket Şube Müdürü Mehmet Gölükçü, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Necip Sarıklıoğlu, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Bozkurt katıldı.
 
5 MERKEZDE YAPILACAK
İzmit, Gebze, Körfez, Gölcük ve Karamürsel olmak üzere ilimizde toplam 5 merkezde yapılacak olan sınav için dün toplanan kurul, güvenlik önlemlerinden öğrencilerin rahat ve sorunsuz bir şekilde sınava girmeleri için tüm konular konuşuldu. Adayların sabahın erken saatinde yollarda olması sebebiyle trafik önlemleri de hat safhada olacak.
 
90 BİN 607 KİŞİ TER DÖKECEK
KPSS saat 09.30’da başlayacak. Toplam 120 dakika sürecek olan sınav 11.30’da bitecek. İlk gün 84 okul, ikinci gün ise 252 okulda sınav yapılacak. Sınavlarda 27 Eylül Cumartesi günü 2 bin 626, 28 Eylül Pazar günü ise 8 bin 941 kişi okullarda görev yapacak. Öte yandan Cumartesi günü 22 bin 143, pazar günü 68 bin 464 kişi sınavda ter dökecek.