Merkezi İstanbul’da bulunan, Türkiye’nin önemli özel üniversiteeri arasına girmeyi başaran Marmara Eğitim Vakfı Kurumlarına bağlı Marltepe Üniversitesi, bir süre önce ilimizde yatırım kararı almış, Kartepe ile İzmit ilçesi sınırları arasındaki bölgede bu amaçla 54 dönümlük arazi satın almıştı.

Marmara Eğitim Vakfı, bu alanda  Maltepe Üniversitesi ile, Marmara Koleji’nin Kocaeli şubelerini kuracağını açıklamıştı. Dün okulların inşa edileceği alanda  inşaat firması tarafından şantiye kuruldu. Arazide hafriyat çalışmalarına başlandı. Maltepe Üniversitesi’nin Kartepe eğitim kampüsü inşaatının bir yıl içinde tamamlanması, hem üniversite, hem kolej bölümünün  2015-2016 eğitim yılında hizmete açılması planlanıyor. Marmara Eğitim Vakfı’nın ilimizdeki tesisinde ana sınıfından üniversiteye kadar her kademede eğitim birimi bulunacak. Okul bünyesinde  yarı olimpik kapalı yüzme havazu da bulunuyor.

Bölgede emlak  danışmanlığı yapan  Essues Gayrımenkul  firmasının sahibi Tuncay Es Maltepe Üniversitesi’nin eğitim yatırımı için bu araziyi satın almasının ardından bölgede emlak fiyatlarının hızla yükseldiğini söyledi.  Tuncay Es, “Maltepe Üniversitesi’nin burada yatırım yapacağı öğrenilince  bu bölgede emlak fiyatları yüzde 40’a varan oranlarda yükseldi. Bu bölgede 3+1  150 metrekare kullanım alanlı  bir dairenin fiyatı minimum 240 bin TL’yi buldu. Gelecek yıl bu bölgede üniversite, beş yıldızlı otel, büyük AVM’ler faaliyete başlayacak. Kocaeli’nin en elit bölgelerinden biri haline gelecek” dedi.