Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gözde spor tesisleri arasında yer alan Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde yaz aylarında Brezilya'da yapılacak olan Rio Yaz Olimpiyatları heyecanı yaşanıyor. Ağustos ayında yapılacak Rio Yaz Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Atıcılık Trap Milli Takım ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Sporcuları(THOM), Brezilya'da ülkemize gurur yaşatmak için antrenmanlarını sürdürüyor. Milli Takım Sporcuları, olimpiyatlara Türkiye'nin en iyi atış poligonlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesiste çalışabildikleri için kendilerini şanslı buluyor. 

MİLLİ SPORULAR POLİGON'DA ÇALIŞIYOR
Her dört yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası multi-spor etkinliği olan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın 31.'si bu yıl ağustos ayında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek. Rio'da ülkemizi atıcılık branşında Yavuz İlnam, Yusuf  Dikeç, İsmail Keleş ve Erdinç Kebapçı temsil edecek. Rio vizesi alan Milli Takım sporcularından Yavuz İlnam ve Erdinç Kebapçı ise hazırlıklarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor. 

ATICILIK KULÜPLERİNİN GÖZDE TESİSİ
Milli Takım sporcularının Büyükşehir Belediyesi'ne ait Atış Poligonu'nu tercih etmesi bir tesadüf değil. İzmit Mersincik Mahallesi Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren Atış Poligonu'nun bulunduğu arazinin düz ve geniş olması fiziki koşul açısından büyük önem taşıyor. Bu çerçevede tesis, Uluslararası Atıcılık Federasyonu'nun kurallarına uygun nizami bir poligon olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Türkiye'de bu özelliği sahip çok az sayıda atış poligonu bulunuyor. Ayrıca tesiste hedefleri fırlatan makinaların kalitesinin yükse oluşu da sporcuların tesise olan ilgisini arttırıyor.