Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 1 Aralık tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında şüpheli G.G., ile suça sürüklenen çocuk C.D.Y. ve H.K. isimli şahıslar bir iş yerinden laptop çaldı. Hırsızlık olayından bir gün sonra laptopu Ü.C.D. isimli şahsa sattı. Hırsızlık olayının ardından polis takibe aldığı şüphelileri ve laptopu satın alan şahsı 2 Aralık tarihinde yakaladı ve çalınan laptopu sahibine teslim etti.

Hırsızlıktan yakalanan şahıslar gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyete götürülen zanlılardan laptopu satın alan Ü.C.D.'nin yapılan sorgusunda 8 yıl 6 ay kesilmiş hapis cezasını çekmekte iken ceza evinden firar ettiği anlaşıldı. Firari zanlı, emniyet ekiplerince Kandıra Cezaevine teslim edildi.

Hırsızlık nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli G.G'nin denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı, suça sürüklenen çocuklar C.D.Y. ve H.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşanan hırsızlık olayının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları, "İşyerlerine alarm, sensörlü aydınlatma ile entegre edilmiş güvenlik kamerası taktırması, işyerlerinin kapısını ve camlarını kepenk veya demir parmaklık ile koruma altına almasını, çok miktarda para ve değerli eşyayı işyeri içerisindeki kasada bulundurmamasını ve şüpheli şahısları emniyet birimlerine bildirmesi gerektiği" konusunda uyarıda bulundu.