MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu kez Kocaeli genelinde çalışan binlerce işçiyi ilgilendiren çok önemli bir konuyu meclis gündemine taşıdı.

Türkkan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nde binlerce işçinin çalıştığına dikkat çekerek, her gün iş kazalarının yaşandığının altını çizdi. İş kazaları arasında uzuv kopmalarının sıklıkla görüldüğünü ve uzuv kopmalarına sadece mikro cerrahlar müdahale edebildiğini hatırlatan Türkkan, Sağlık Bakanı’na “Kocaeli’nde sadece Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan mikro cerrah size göre tüm ile yetmekte midir?” diye sordu.  Türkkan’ın soru önergesi şöyle;

TEK BİR CERRAH VAR

Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nde binlerce işçi çalışmaktadır. Binlerce işçinin çalıştığı Kocaeli’nde her gün iş kazaları yaşanmaktadır. Bu iş kazaları arasında el yaralanmaları sıklıkla görülmektedir. Uzuv kopmalarına sadece mikro cerrahlar müdahale etmektedir.  Kopan uzuvların en geç 4 saat içinde yerine dikilmesi gerekmektedir. Dikme işlemini sadece mikro cerrahlar yapabilmektedir. Kocaeli’nde mikro cerrah sadece Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Bu nedenle;

1-Kocaeli’nde yaşanabilecek iş kazaları için Bakanlığınız hangi önlemleri almıştır?

2-Türkiye’nin sanayi başkentinde çok sayıda el, parmak kopma vakaları yaşanmaktadır. Kopan uzuvları yerine dikme mikro cerrahların uzmanlık alanıdır. Kocaeli genelinde sadece Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan mikro cerrah size göre sanayi devi bir kente yeterli midir?

3-Aynı anda birden fazla uzuv kopma olayı yaşandığında hangi yol izlenmektedir?

4-Birden fazla uzuv kopma vakasında hastaların birine müdahale edilirken diğeri beklemekte midir?

5- Uzuv kopma vakalarında dikim işlemi için İstanbul’a sevkiyat yapılmakta mıdır? 4 saat içinde kopan parçanın dikilememesi durumunda ne yapılmaktadır?

6-Çalıştığı iş yerinde kimyasala maruz kalmış bir işçiye müdahale edebilmesi için gerekli tesis var mıdır? Varsa bu tesis hangi hastanededir?