Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan nöbetlere gitmedikleri için haklarında başlatılan soruşturmalar nedeniyle iş haklarının fesh edilmesi ile karşı karşıya kalan Aile Hekimleri Türkiye genelinde süresiz greve çıkmaya hazırlanıyor. 
Kocaeli'deki Aile Sağlık Merkezleri'nde (ASM) görevli doktor ve diğer çalışanların yaklaşık yüzde 80'i, kendilerine dayatılan Cumartesi nöbetlerini tutmuyor. Bir süre devam eden uyarıların ardından Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla cumartesi günü nöbete gitmeyen Aile Hekimleri ile diğer çalışanlar hakkında bir komisyon oluşturularak zabıt tutulup soruşturma açılmaya başlandı. Tüm bu yapılanlara karşı yine de Aile Hekimleri, Aile Sağlığı elemanlarının yüzde 80’i cumartesi nöbeti tutmamakta kararlı davranıyor. Aile Sağlığı Merkezleri telefonla aranarak Aile Hekimlerinin nöbete gelip gelmediklerinin sorgulandığı, bazı Aile Sağlığı Merkezlerine gönderilen memurlar tarafından usulsüz bir şekilde yetkileri olmadan tutanak tutturulduğu iddiası ile soruşturmaların açıldığı iddia ediliyor. 
SAĞLIK ALANINDA KAOS YAŞANACAK
Türkiye genelinde görev yapan Aile Hekimleri haklarında soruşturma açılan arkadaşlarından 1 tanesinin bile mağdur olması halinde süresiz greve çıkma aldı. Kocaeli genelinde 467 Aile Hekimi 467 Aile Sağlığı Çalışanı bulunuyor. Türkiye genelinde ise bu rakam 20 bini buluyor. Sağlık Bakanlığı’nın nöbet ve soruşturma konusunda diretmesi halinde sağlık çalışanlarının greve çıkması halinde ülkemizde büyük bir kaos yaşanabileceği belirtiliyor. Nöbet sisteminin gönüllülük esasına göre yapılması ve 5510’a göre nöbet ücretleri verilmesi isteniyor. Kocaeli’de zorunlu nöbetler ile ilgili bugüne kadar 40 kadar Aile Hekimi hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Aile hekimleri grev konusunda kararlı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sağlık alanıda yaşanacak olası bir krizi önlemek için nöbet sisteminden vazgeçmesi ve davaları geri çekmesi isteniyor.