Kocaeli'de eğitim öğretime yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün daha ara verildi.
 
Kocaeli'de yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite dahil tüm okullar 1 gün daha tatil yapacak. Cumartesi ve pazar günü ile birlikte öğrencilerin tatili 3 gün oldu.
 
Vali Güzeloğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
09.01.2015 günü ilimizde eğitime bir gün ara verilecektir.Öğrencilerimizin güvenliği ve sağlığı her şeyden önemlidir.Okuyarak dinleniniz.
 
Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Uluslararası meteoroloji sitelerinden alınan raporlara göre; ilimiz genelinde 08.01.2015 08.01.2015 tarihinde akşam saatlerinden itibaren buzlanma ve don olayının beklendiği 09.01.2015 tarihi sabah saatlerinde -8 derece olacağı belirtilmiştir. Bu aşırı soğukların uzun yıllardır ilimizde görülmediği meteorolojik verilerden anlaşılmıştır. Alınan tedbirlerin uygulanması sonucunda il genelinde yerleşim yerlerinin tamamına yakınında kar mücadelesi yapılmıştır.
Yolların açık olmasına rağmen buzlanma ve kuvvetli don olayının okullara ulaşımda oluşturacağı olumsuzluklar değerlendirilerek, çocuklarımızın can güvenliği ve sağlığı herşeyden önce gelir anlayışıyla 09.01.2015 tarihinde ilimiz genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (Rehabilitasyon Merkezleri dahil) eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
İl Milli Eğitim müdürlüğünce tatil olan günlerdeki dersler için telafi eğitimi programı uygulanacaktır.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.