Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün “Müze ile Yerinde Eğitim Etkinliği” kapsamında İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep ve Kocaeli illerinde uygulanacak olan etkinlik ile Kocaeli ilçeleri Anadolu İmam Hatip Liselerinde görev yapan fizik, kimya, tarih ve coğrafya öğretmenlerinden oluşan 85 kişilik gruba Kocaeli Bilim Merkezi’nde bir günlük eğitim verildi.

MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARI
Etkinliğin amacı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin İslam kültür, sanat, bilim ve teknikle ilgili geleneğinin doğuşu ve gelişim sürecini kavramaları; İslam Medeniyetinde fen ve sosyal bilimler alanlarında öne çıkan Müslüman bilim adamlarını tanımaları, İslam medeniyet havzasında geliştirilen icat, yöntem ve teknikler ile insanlığın ortak bilgi birikiminin nasıl bir değişime uğradığını analiz etmeleri; düşünce bilim ve tekniğin insanlığın ortak mirası olduğunu fark etmeleri ile bilimsel araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarına katkı sağlamak olarak ifade edildi. 

GALERİLERDE İNCELEME YAPTILAR
“Yerinde Eğitim Etkinliği” kapsamında katılımcılar Bilimin Sultanları Galerisi, Dinamik Dünya Galerisi ve Algı ve Gerçeklik Galerilerinde eğitim alarak, Kocaeli Bilim Merkezi düzeneklerinin nasıl çalıştıkları hakkında bilgi sahibi oldular. Etkinliğin ikinci aşamasında Kocaeli Bilim Merkezi’nde eğitim alan öğretmenler okullarında takdir belgesi almayı hak eden 10. ve 11. sınıf öğrencileri önümüzdeki günlerde belirli bir program dahilinde Kocaeli Bilim Merkezine getirerek yerinde eğitim etkinliğini gerçekleştirecek.