Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), günümüz iletişim araçlarından en etkin iletişim platformu olan Sosyal Medya'nın kamusal alanda ve eğitim alanında kullanılmasında model oluyor. Kocaeli'nin her köşesinde 44 Kurs Merkezi ile yetişkin eğitimi faaliyetini sürdüren KO-MEK, tüm kurs merkezleri ile sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor.

KURUMSAL HESAP YÖNETİMİ
KO-MEK Strateji Planlama ve Bilgi İşlem Sorumlusu Çetin Alkan tarafından tüm kurs merkezi sorumlularına yönelik düzenlenen Sosyal Medya ve Bilişim Eğitimi'nde kurumsal sosyal medya hesap yönetimi ve etkin kullanımı, Sosyal Medya özellikleri ve kavramları, yardımcı uygulamalar, dikkat edilmesi gereken hususlar ana başlıklarında verilen eğitimde mevcut durum değerlendirilmesi yapılarak hedefler gözden geçirildi.

SOSYAL MEDYA POLİTİKALARI
Sosyal medya eğitiminin yanı sıra çalışanların ve kursiyerlerin KO-MEK ile ilgili sosyal medya iletişimlerinde oluşabilecek mesleki, sosyal, kişisel ve hukuki risklerin kontrolü, bilgi güvenliği ve gizlilik politikasına uyum sağlanması, sosyal medya paylaşımları sebebiyle ortaya çıkabilecek hukuki sorumlulukların kontrolü ve etik olmayan aykırı davranışların önlenmesi amacıyla KO-MEK Sosyal Medya Politikaları oluşturulması planlandığı belirtilerek, çizilecek bu çerçevede kurumsal kullanımın önemine değinildi.

TAKİPÇİ SAYISI %106 ARTIRILDI
İlki düzenlenen sosyal medya eğitiminde ayrıca yaklaşık 3 ay önce başlanan Etkin Sosyal Medya Kullanımı çalışması öncesinde 15.406 olan tüm kurs merkezi sayfalarının toplam takipçi sayısının bu gün itibariyle %106 arttırılarak 31.740'a ulaştığı, dönem sonuna kadar en az 50.000 takipçiye ulaşılması hedeflendiği belirtildi.

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

KO-MEK ayrıca çalışan personelin İş Sağlığı Ve Güvenliği ile Afet konularında da eğitimler verdi. KO-MEK personeline, 4857 sayılı iş kanunu, 5510 sayılı SGK kanunu kapsamında iş yeri çalışanlarına verilmesi mecburi olan, İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi verildi. Eğitimde, iş yerlerinde dikkat edilmesi gereken genel kurallar, tehlikeli davranışlar, ergonomi ve çalışma ortamları hakkında bilgiler verildi. İş yerinde emniyetli ve güvenli bir iş ortamı sağlanması için yapılması gerekenler anlatılarak, iş yerlerinin, işverenin ve işçilerin yükümlülükleri hatırlatıldı. İş kazası ve meslek hastalıkları hakkında bilgilere de yer verilen eğitimler personel tarafından ilgiyle takip edildi.

AFET EĞİTİMİ
İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hayrettin Erdem tarafından verilen afet eğitiminde ise ilimizin deprem bölgesi olması sebebi ile ağırlıklı olarak depremde ve öncesinde yapılması gerekenler ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirmeler yapıldı.