Darıca emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ihbar üzerine dün sabaha karşı 03.00 sularında bir özel bir otomobili kiralayarak  Sırasöğütler Mahallesi  1689 nolu sokakta park halindeki bir TIR Kamyonu'ndan mazot hırsızlığı yapan 2 kişiyi yakalamak istedi.

TIR Kamyonundan mazot hırsızlığı yaparlarken olay yerine giden polisi gören zanlılar karanlıktan da faydalanarak geldikleri kiralık otomobille kaçmayı başardılar. 

Polis, icelemeye aldığı MOBESE ve GPS kayıtlarından mazot hırsızlarının kullandığı otonun plakasını tespit edip aracı Bağlarbaşı Mahallesi Güner Sokak üzerinde, içerisinde bulunan Yılmaz T. (29) ve Mehmet O.U.(41) isimli şüphelilerle birlikte ele geçirdi.

Karakola götürülerek ifadeleri alınan zanlılar,  çaldıkları mazotu Sırasöğütler Mahallesi'ndeki bir işyerinin sahibine sattıkların söylediler. İşyeri sahibi Yunus T.( 51)'de polis tarafından gözaltına alınırken çalıntı olan 100 Litre mazota da burada el konuldu.TIR Sürürcüsü İbrahim E. (62), aracından yaklaşık olarak 120 litre mazot çalındığını ve bu nedenle zanlılardan şikayetçi olduğunu belirtti. Polis, yapılan işlemlerin ardından şüpheli Yılmaz T., Mehmet O.U. ve çalıntı mazotu satın alan Yunus T.'yi mahkemeye sevk etti.

Hakim karşısına çıkarılan sanıklardan Mehmet O.U ve mazotu satın alan Yunus T. serbest bırakılaırken Yılmaz T. tutuklanarak Kandıra Cezaevi'ne gönderildi.