Kent-Kadınları Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Şensoy bu bağışa katılmanın Kent-Ka’ya apayrı bir heyecan ve gurur verdiğini belirterek,  “kronik bir hastalığı olmayan her bireyi hayat kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

Tuğba Şensoy, işlemin korkulacak bir yanı olmadığını, normal bir kan tahlili yaptırırcasına çok az bir kan vererek kemik iliği bağışı için aday olunduğunu vurgulayarak, "kök hücre nakillerinde alıcı ve verici arasındaki uyumu tespit etmek için doku antijenlerine (HLA, Human Leucocyte Antigen) bakılmaktadır. 

Doku antijenleri, özellikleri nedeniyle 10 binden fazla farklılıklardan oluşur. Uygun bir bağışçı bulunabilmesi için en az yüzbinler hatta milyonlar taranmalıdır. 

Bu nsebeple nakil bekleyen hastalara yardımcı olmak amacıyla, doku antijeni özellikleri bilinen ve kemik iliği/ periferik kök hücre bağışçısı olmayı kabul eden çok sayıda gönüllüye gereksinim vardır. 

Bu manada Türk Kızılay’nın da paydaşlığında TÜRKÖK kampanyasına destek olmayı bir görev bildik ve Kent-Ka yönetimi ile katılım sağlayarak kök hücre ve tam kan bağışı gerçekleştirdik. Katılımcılarımıza gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.