CHP Kocaeli örgütü, bugün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği  “Türkiye’nin geleceği için büyük buluşma”  programına katılmak için Ankara’ya gitti. 

BOLU’DA KAR
İl Başkanı Cengiz Sarıbay öncülüğünde bu sabah saat 05.00 sıralarında Perşembe Pazarı alanından iki otobüsle Ankara’ya giden heyette, yaklaşık 100 kişi bulunuyordu. Büyük bölümü partililerden oluşan kafile, Bolu dağında kar yağışı altında bir süre durup,  fotoğraf çekti. 
PARTİLİLERE MORAL
Kılıçdaroğlu’nun programı, Ankara ATO Salonunda saat 11.00’de başladı. Türkiye’nin pek çok ilinden partililer, STK temsilcileri salonu doldurmuştu.  CHP liderinin hükümeti ve Cumhurbaşkanını sert sözlerle eleştirdiği toplantı, partililer için moral oldu. Sarıbay liderliğindeki kafile, gece İzmit’e döndü. CHP’lilerin Ankara’ya gidiş ve dönüşü çok neşeliydi. Otobüste bol bol fıkra anlatıldı, şarkılar söylendi. 

Davetlilerine teşekkür dileklerini sunan Kılıçdaroğlu, “Bu bir siyasal partinin toplantısının ötesinde bu bir Türkiye buluşmasıdır. Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan el ele nasıl çıkabiliriz bunun toplantısı olacaktır. Önce bir soru ile başlayalım vatandaş ne ister? Beklentisi nedir vatandaşın? İyi bir yönetim ister, ahlaklı bir yönetim ister, adalet ister, çocuğunun iyi bir eğitim almasını ister ” dedi.

SARIBAY, SÖZ VERDİ
Bahri Odabaş'a giderken söz vermiştim kendisini genel başkanla görüştüreceğime dair. Ancak katılımın beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle kontak sağlanamadık. Ancak başta Bahri Odabaş olmak üzere hepinize söz veriyorum; Kılıçdaroğlu ilimize geldiğinde hepinizle görüştüreceğim.

 

STK, DERNEK VE MUHTARLAR
Ankara’ya gidenler arasında, Eğitim-İş Sendikası Şube Sekreteri Bülent Uğurasöz, Eğitim-İş Sendikası Basın Yayın Sekreteri Görkem Çelik, Emekli-Sen Derince Şube Başkanı Kasım Erben, Emekli-Sen Yönetim Kurulundan Zeki Karakaş, Yol-İş Sendikası Eğitim Sekreteri Yaşar Güleryüz, Genel İş Sendikası Murat Özkara, Genel İş Sendikası Hasan Annika, Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca, BES Şube Başkanı Gülizar Ateş,  Kocaeli Vartolular Derneği Başkanı Aşkın Yavuz, Mehmet Ali Kanbaz, Yahya Kaptan ADD Bahattin Öztürk, İzmit Evlerini Koruma Derneği Numan Gülşah, Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Fikret Gökmen, İzmit Evlerini ve Tarihini Koruma Yaşatma Derneği'nin (İZEYAP)  Başkanı Nazım Gençtürk, ADD İzmit Ali Evren, İzmit Rumeli Türkleri Derneği Erdem Arcan, Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Derneği Mahmut Eskin, Ekolojik Yaşam Derneği Mustafa Tengerek, Derince Çenedağ Cem Evi Mustafa Karaataş, Derince Kıyı Yayladereliler Derneği Yaşar Baş, Derince Kocaeli Bedensel Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İsmet Arguç, Derince Dersimliler Derneği Ruhi Çelik, MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, Görme ve İşitme Engelliler Derneği Dursun Karaman, Yuvam Akarca Şirin Doğramacı, Kavaklıspor MAP Çiğdem Özçelik, MAP Dilan Şahhanım Bıyıklı, Yahya Kaptan Üst Yönetim Metin Akyol, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Şişman, Şirintepe Muhtar Azası Gülcan Kabadayı, Yahya Kaptan Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, Yuvam Akarca Muhtarı Sevgi Koyun, Hacı Mehmet Ağa Muhtarı İsmail Özkar, Mecidiye eski Muhtarı Mustafa Korkunç, Kullar Yakası eski Muhtarı Metin İriç, Balören Muhtarı Ahmet Demir yer aldı.