AK Parti Gebze ilçe gençlik kolu başkanı Ertan Kara'nın 3 Aralık tarihinde yapılacak olan ilçe kongresinde ana kademeye girip giremeyeceğine gözler çevrildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Kara, pazar günü yapılacak olan kongre öncesinde Hüseyin Kurt ve İrfan Ayar’ı resmen uyardı. 

Kara başkanlığındaki gençler yapılacak listelerde ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belirlediği kriterlere uyulmasını yâda gençler olarak hazırladıkları listeyle kongredeki yarışa katılacaklarını ilan edildi.

Kara yaptığı açıklamada, “Bizler gençleri temsilen teşkilatta görev üstlendik şahsımın benle birlikte 3 yıldır görev yapan genç kardeşlerimin hak ve hukukları başta olmak üzere teşkilattaki tüm genç kardeşlerimin haklarını korumak savunmak ve arzu etmek üzere üzerimize düşen görevi yapma gayretinde olduk. Uzlaşı ve anlayışlar çerçevesinde Gebze teşkilatları başta olmak üzere gençliğinde hak ettiği yeri 6. Olağan kongrede alması Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün yerde kalmamasına vesile olacaktı. Fakat 87bin genç seçmenin olduğu yerde ve 600 aktif görev yapan Gebze Gençlik Kolları teşkilatlarında genel başkanımızın söylediği gibi %30 luk yer verilen liste gençlerin 3. Listesi olacaktır ve bizlerde gençlere verilen yer ve değer kadar bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan ın davasında sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel başkanımızın söylediği gibi Gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır sözü elbette yerde kalmayacaktır. Buna olan inancımız tamdır. Bu güzel sözleri içinde barındıran ve gençlere hak ettiği değeri veren liste elbette Başkomutanımızın bize işaret ettiği yerde durmaktadır. Bu minvalde listenin adının ve numarasının bir önemi olmadan duracağımız yer Recep Tayyip Erdoğan’ın davası sözü ve gençlerin bulunduğu yer olacaktır. Bizler sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz ”dedi.