Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadıkları ramazan ayının ardından bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Karabacak mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
Mübarek ramazan ayının ardından kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın insanlar arasındaki kırgınlık ve dargınlıkların son bulmasına, sevgi, saygı ve hoşgörüyle kucaklaşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Ramazan ayı boyunca Darıca Belediyesi olarak gerek değişik mahallelerde düzenlediğimiz toplu iftar programları ve gerekse Kadir Gecesi’nde düzenlediğimiz etkinliklerle ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşadık. Binlerce insan hep birlikte el açıp ülkemiz ve Müslüman alemi için dua ettik. Mevlam bütün İslam Alemi’nin dualarını kabul eylesin. Mübarek Ramazan Bayramı ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olsun, dünyadaki tüm mazlumlar için kurtuluşa vesile olsun.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu ile tüm halkımızın ve Müslüman kardeşlerimizin Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, huzur ve mutluluklar temenni ederim.
 
BAYRAMLAŞMA İLK GÜN ÇINARALTI MEYDANI’NDA
 
Başkan Karabacak ayrıca Ramazan Bayramı dolayısıyla ,Darıca Belediye’sinin tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade ederek,vatandaşın huzurlu  bir bayram geçirmesi için, bayram boyunca ekipler tarafından kontrol ve denetimler yapılacağını belirtti.Başkan Karabacak, ilçe genelindeki tüm camilerin ve mezarlıkların temizlik, bakım ve onarımının yapıldığını,fırın, pastane ve gıda üretim noktalarında aralıksız bir şekilde denetimlerin sürdüğünü, ayrıca bayram boyunca zabıta ekiplerinin vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri değerlendireceğini söyleyerek vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.
           
Diğer yandan Darıca ilçesinde bayramlaşma programı bayramın ilk günü yapılacak. Saat 10:30’da Darıca Çınaraltı’nda yapılacak olan Kent Bayramlaşması’nın ardından ise protokol üyeleri hastane ziyareti yapacaklar. Arefe günü ise ilçedeki şehitlikler ziyaret edilecek.