İYİ Parti Darıca İlçe Teşkilatı bugün bir basın toplantısı düzenledi. Darıca Derin Liman Cafe’de düzenlenen toplantıya İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman,  İYİ Parti Darıca Kurucu İlçe Başkanı Av. Ekrem Korkmaz ve İYİ Parti Darıca İlçe Yöneticileri hazır bulundu. Toplantıda ilk olarak İYİ Parti Darıca Kurucu İlçe Başkanı Av. Ekrem Korkmaz bir konuşma yaparak, “Ülkemizi bir bayram sofrası etrafında yeniden birleştirmek gayesiyle yola çıkmış olan partimiz, sayın genel başkanımız Meral Akşener’in ifadesiyle cesurlar hareketi, siyah beyaz bir düzlemde yaşamaya zorlanan ülkemiz insanı için bir can simidi, hayallerin yeniden kurulabileceği aydınlık bir geleceğin yegâne anahtarı olarak görülür olmuştur.

 

ÜLKEMİZİ ÇIKMAZ BİR YOLA SOKTU

Siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana; temiz bir dilin, zarif bir üslubun ve birleştirici bir anlayışın hâkim olmasını kendisine amaç edinmiş olan hareketimiz, toplumun tüm katmanlarına bir iyilik güneşi gibi doğmuş, ülkemizin dört bir yanında, tüm insanlarımızın gözünde parlayan bir umut ışığı haline gelmiştir. Yıllardır sürdürülen iki kutuplu siyaset anlayışı ile zihinlerde yaratılmaya çalışılan bölünme, bugün gelinen noktada ülkemizi çıkmaz bir yola sokmuştur. Muktedir olmanın sağladığı imkânları, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan pervasız bir anlayışla kullanan bir zümre, binlerce yıldır inşa ettiğimiz sevgi ve barış iklimini, farklılıklar içinde birlikte yaşamanın güzelliğini ne yazık ki heba etmektedir.

 

YENİ BİR ÇIKIŞ YOLU ARAMAKTADIR

Kadim kültürümüzün ürünü olan komşuluk, dostluk anlayışı dahi politik çıkar kavgalarıyla örselenmiş, cemiyetimizi bir arada tutan bağlar gitgide zayıflatılmıştır. Politikanın gölgesi, toplumun her şubesine sirayet etmiş; okula hatta camiye dahi siyaset sokulur hale gelmiştir. Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ekranlarda tartışma konusu yapılmış, toplumumuzun yapı taşları ne olduğu belirsiz bir yenilik sevdası uğruna zaafa uğratılmıştır. Taşeron firmada iş arayandan, kamu hizmetine girmek isteyene kadar herkesin bir referans bulabilmek adına yüzlerce kapıyı aşındırmak zorunda bırakıldığı, ehliyet ve liyakat kavramlarının anlamını tümüyle yitirdiği bu dönemde, sokaktaki insanımız bu kadere mahkûm olmadığını bilmekte ve artık yeni bir çıkış yolu aramaktadır.

 

GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTE

İşte böylesine bir dönemde partimiz; kuruluş ilkelerinde de vurgulandığı üzere; açık, dürüst ve hesap verebilir bir siyasi yapının, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset vizyonunun inşasını öne çıkarmakta, farklılıklara saygı ekseninde eleştiriye açık, özgür düşünceli bir zihniyeti egemen kılmayı kendisine düstur edinmektedir. Vaatlerini sadece sözde bırakmayıp bunları pratiğe de yansıtmış olan partimiz, özellikle il ve ilçe yönetim kurullarında uyguladığı %25’lik kadın kotası ile bu alanda bir çığır açmakta ve kadınları iktidara taşıma adına önemli bir vizyon ortaya koymaktadır. Bunun yanı sıra parti programımızda da yer aldığı üzere, özellikle Milli Eğitim Bakanlığının tüm teşkilatlarında ve okullarda, kadın yönetici sayısının %50 oranında olmasının hedeflenmesi, ayrımcılığın her türlüsünü reddeden ve eşitliği gerçek anlamda hayata geçiren bir anlayışı gözler önüne sermektedir.

 

ELBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

İyiler ve cesurlar hareketi olarak yola çıkmış olan partimizin güzel Darıca'mızdaki teşkilatını kurmak görevini üstlenmiş olan bizler de, sosyal hayatın tüm alanlarındaki gelişmelere duyarlı bir bakış açısıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Milli ve manevi varlığımızı evrensel değerlerle sentezleyebilen, ufku açık ve üretken bir anlayışla, enerjimizi kısır çekişme ve kavga için değil bölgemize bir değer katabilmek için harcayacağız. Halkımızın vergileriyle yapılan tüm harcamaları, yürütmenin ve idarenin ilçemizde olumlu ve olumsuz tüm faaliyetlerini takip edecek, vatandaşımızın gözü olma görevini her daim yerine getireceğiz. Nüfusu ve aktif potansiyeli ile bölgemizde daha da öne çıkan bir Darıca için tüm hemşerilerimizle elbirliği içinde çalışacağız.

 

ÇALIŞMAKTAN YORULMAYACAĞIZ

Daha yönetim kadrosu dahi kurulmadan bize ulaşan ve bizimle çalışmak istediğini heyecanla ifade eden yüzlerce yol arkadaşımıza ve umutlarını bize bağladıklarını gördüğümüz Darıcalı hemşerilerimize sözümüz var; iyilik güneşi her evin penceresinden süzülene değin bitmez bir inançla ülkemiz ve Darıca'mız için çalışmaktan yorulmayacağız.” dedi. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman da bir konuşma yaparak ilçe yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Ekrem Korkmaz, Ahmet Uysal, Cemalettin Yalçın, Fatma Şirin, Hüseyin Ertan Öztürkoğlu, İbrahim Gilli, Kazım Olgun, Mevlüt Yazar, Süleyman Aydın, Alaattin Demir, Ayşe Öğün, Bayram Kovalık, Binnet Özmen, Çağdaş İlter, Deniz Gökbel, Enis İslamoğlu, Esra Bulut, Ferhat Abay, Fevziye Yalçın, Gülcan Tan, Hakan Atilla, Hakan Durmuşoğlu, Halil Özaydın, Hasan Baylan, Hulusi Demir, Hüseyin Gündüz, Meryem Ekinci Çiçek, Metin Fişekçi, Muhammet Burak Uçar, Muhammet Mican, Muhittin Gençtürk, Muhsin Kara, Murat Demirel, Mustafa Mercan, Mustafa Yaman, Nuran Çiçek, Özer Yıldız, Serhat Gültekin, Sevda Pelek, Sinan Engin, Şenay Sağlam, Tüzün Akın, Yasemin Çağlayan Yıldız.