PROJELERE DESTEK
İŞKUR engellilerin işe yerleşmesinin önündeki en büyük engel olan mesleki eğitim ve tecrübe eksikliğini gidermek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacı ile mesleki eğitim kursları düzenlemekte ve engellilerin kendilerine uygun meslekleri öğrenmelerine destek olmaktadır. Ayrıca İşbaşı Eğitim Programı ile işyerinde bizzat işin başında işin öğrenilmesi ve girişimcilik eğitimleri vasıtasıyla da iş kurma fikirlerinin geliştirilmesine imkan tanıyor. Özel politika gerektiren engellilerin istihdamına yönelik proje ve diğer çalışmalar sayesinde, engelli bireylerin iş hayatına entegrasyonun kolaylaştırılıyor.
 
PARALAR FONDAN GELİYOR
İŞKUR engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan ve İşsizlik Sigortası Fonundan aktarılan kaynaklarla engellilere yönelik projeler düzenliyor.  Sosyal taraflardan oluşan Komisyon tarafından, Proje Başvuru Rehberinde belirlenen konusu engellilerin kendi işini kurması, mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamı olan projeler ile eski hükümlülere yönelik projeler değerlendirilir ve uygun görülenlere hibe desteği verilmektedir.
 
4,5 MİLYON DAĞITILDI
Bu kapsamda; 2016 yılında toplanan son Komisyon kararıyla 80 kurum ve kuruluştan gelen ve kabul edilen engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon, işe ve işyerine uyum ile destek teknolojileri projeleri için 4.735.664,88 TL; ayrıca 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilen kendi işini kurma projeleri kapsamında başvurusu kabul edilen 125 engelliye bu amaçla 4,5 milyon TL kaynak tahsis edildi. Engellilerin yanı sıra eski hükümlülere yönelik projelere de destek sağlanmış olup 23 eski hükümlünün İŞKUR’a sunduğu kendi işini kurma projesi kabul görerek bu projeler için 338.726,00 TL kaynak tahsis edildi.