İstisna modeller hariç tüm iPhone ve iPad'lere bu akşam yüklenecek iOS 10, köklü değişiklikleri de cihazınıza getirecek. Bakın güncellemeyi yükleyenlerin iPhone'ları nasıl değişecek?

Apple‘ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 10, bu akşamdan itibaren kullanıcılarla buluşacak. iOS 10, Apple’ın bugüne kadar işletim sisteminde gerçekleştirdiği en büyük güncelleme olma niteliğini taşıyor.

 

Güncelleme özellikle dijital asistan Siri’ye kazandırdığı yeniliklerle dikkat çekiyor. Siri ile görsel araması yapılabiliyor, sesli mesajların yazılı metni oluşturulabiliyor, hatta kısa mesaj yazdırılabiliyor.

 

Siri’nin geliştiricilere açılması ise dijital asistana WhatsApp üzerinden mesaj gönderme veya Uber’den bir araç çağırma gibi yetenekler kazandırıyor.

 

İşletim sistemindeki değişiklikler sadece Siri ile sınırlı kalmıyor ve genele yayılıyor. Apple, süreklilik konusundaki çalışmalarını iOS 10’da Evrensel Pano ile sürdürüyor.

 

Kullanıcılar iPhone’da kopyaladıkları fotoğraf ve yazıları, Mac’te bir belgeye veya alana yapıştırabiliyor. Böylelikle mobil cihazlardan Mac’e içerik aktarımının kolaylaşması amaçlanıyor.

 

iOS 10 ile birlikte kullanıcılar telefonu yerinden kaldırdığında ekran otomatik olarak uyanıyor ve kilit ekranındaki bildirimler gösteriliyor.

Kilit ekranı da iOS 10 ile birlikte yenilenen bölümler arasında bulunuyor. Apple, iOS 10 ile birlikte araç takımı kullanımını da geliştiriyor.

 

Kullanıcılar 3D Touch ile araç takımı ve bildirimlerle etkileşim içine girebilecek.

 

Böylelikle bir mesaja yanıt vermek veya bir bilgiyi kontrol etmek için uygulamayı tamamen açmaya gerek kalmayacak.

 

Apple’ın iOS 10’daki değişikliklerinin en önemli yansımaları ise yerleşik uygulamalarda görülüyor. Fotoğraflar, Telefon, Harita, Müzik, Haber, Home ve Mesajlar uygulamaları iOS 10 ile birlikte yenileniyor. Bu uygulamalar içinde yenilikten en büyük payı Mesajlar alıyor.

Büyütülmüş emojiler, hareketli mesajlar ve Apple Music entegrasyonu gibi yenilikler göze çarpıyor. iOS 10 ile birlikte geliştiricilere de uygulamalarını iMessage’a entegre etme fırsatını veriyor.