Hollanda'da büyük tartışama konusu olan seçimler tamamlandı. 30'a yakın partinin katıldığı seçimlerde bizden biri de vardı. Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tunahan Kuzu milletvekili seçilerek Hollanda Meclisi’ne girdi. Türk kamuoyu Tunahan Kuzu'yu, 'Hollanda parlamentosunda Türkiye için tek başına saygı duruşunda bulunan vekil' ve 'Netanyahu'nun elini sıkmayan Türk vekil' olarak tanıyor.
Tunuhan Kuzu Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak 1981 yılında dünyaya geldi. Ailesi 1978 yılında Hollanda’ya işçi olarak göç eden, Tunuhan Kuzu hayatını Hollanda’da geçirdi.Evli ve iki çocuk babasıdır. 5 bilen milletvekili üniversite eğitimini Roterdam Erasmus Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde aldı. 2008 ve 2012 yılları arasında Rotterdam İşçi Partisi'nin bir meclis üyesi oldu. Tunuhan Kuzu, 20 Eylül 2012 tarihinde İşçi Partisi adına Temsilciler Meclisi üyesiydi. 2014 yılında İşçi Partisi ile fikir uyuşmazlığı yaşadı. Kuzu uyum politikasına karşı çıktığı için partiden ihraç edilmişti. Daha sonra kurucusu olduğu DENK partisi ile meclise yeniden girdi.Milletvekilliği yaptığı sürece, alternatif fikirlere ve azınlık politikalarına önem veren genç söylemleri olan biri olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Fransa’daki patlamanın ardından saygı duruşunda duran ama Ankara saldırısından sonra bu teklifi kabul etmeyen meclisi protesto etmiş ve tek başına 1 dakika saygı duruşunda durmuştu. Bu protestosu uzun süre gündem olmuştu. Muhalif tavrını adaletten yana sergileyen Tunuhan Kuzu İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da elini sıkmamıştı.
"TARİH YAZDIK"
Kuzu, ilk açıklamasında, "Selçuk Öztürk ile partiyi kurduğumuzda hayalimiz vardı ve biz bunu şimdi gerçekleştirdik. Yabancı kökenliler birlik olarak bu başarıyı elde ettik. Hollanda'da artan Irkçılık ve İslamofobiye karşı en güzel cevabı oylarınızla verdiniz. Hollanda hepimizin" yorumunu aktardı. Avrupa'da hiçbir zaman yabancı kökenlilerden oluşan bir partinin seçimlere katılmadığını ifade eden Kuzu, "Biz bu insanların sesini duyurmak için var olacağız. Bugün hep birlikte tarih yazdık" açıklamasını yaptı.