Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Aziz TEMİZ; Günümüzde ‘Eğitimde 3D’ teknolojilerinin kullanılması yaygınlaşmaya başladı. Yapılan son araştırmalar gösteriyor ki 3D eğitimi kullanımı sayesinde derse olan ilgi ve konsantrasyon büyük oranda artırılabilmekte ve bu sayede öğrenciler ders sonuna kadar dersi ilgiyle takip edebilmektedirler. Özellikle Fen Bilimleri alanındaki konularda 3D eğitimi kullanımı öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarını sağlamaktadır. Örneğin hücre bölünmesi konusu anlatılırken normal bir şekilde anlatılması nedeniyle öğrenciler sıkılabilmektedirler. 3D eğitimi sayesinde öğrenciler hücreyi ve hücre bölünmesini üç boyutlu olarak görebilmekte, bu sayede öğrencilerin konuyu daha iyi kavramaları sağlanmaktadır. Bunun sağlanması öğrencilerin o konuda başarısını üst seviyeye çekerek, mevcut eğitim kalitesinin de arttığı gözlemlenmektedir.
Müfredata uygun olarak 3D teknolojisi ile hazırlanmış konular Hisar Eğitim Kurumları öğrencilerine sunuluyor. Alanında uzman öğretmenlerimiz konuların 3D teknolojisi ile hazırlanmasında önemli rol oynuyorlar. Geleneksel eğitim metotlarından farklı olarak 3D eğitiminde öğrenciler görsel ve işitsel öğelerin yardımlarıyla işledikleri konuları daha çabuk kavrayıp hafızalarında daha uzun süre tutabiliyorlar. 3D uygulamalarını Gebze’de ilk kez hayata geçiren okul olarak Hisar Eğitim Kurumları, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesinde bu uygulamayı kullanmanın haklı gururunu yaşıyor.
Manyetik alanda 3 boyutlu yükün hareketini veya Kimya’da sigma ve pi bağlarını 3 boyutlu olarak görmek varken neden hala 2 boyutlusunu çizip de bunu öğrencinin hayal etmesini bekleyelim ki? DNA’ların sınıf ortasında kurulduğu, kemiklerin üstümüze geldiği dersler, öğrencinin hafızasında kalıcı olarak yer alacaktır.
 
Hisar Eğitim Kurumlarında her ders yeni bir macera diyor, bu ortamı yaşamaya herkesin hakkının olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirip, onlara kaliteli bir eğitim ortamı hazırlamaktır. Bu sebeple öncelikli tercihiniz Hisar Eğitim Kurumları olmalı diyoruz.