Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, Trabzonspor kongresinde oy kullanacak olan delegelerle birlikte Gebze Fırtına Trabzonsporlular Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş ve yönetim kurulu üyeleriyle sabah kahvaltısında biraya geldi. Celil Hekimoğlu Trabzonspor'da yaklaşan seçim süreci, kendisinin kulüp için yaptığı projeler ve futbol takımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un büyük bir Dünya Kulübü olduğunu söyleyen Celil Hekimoğlu,"Trabzon’da yaşayan bir kişi olarak, daha çok mesai harcamamız ve daha çok hissetmemiz gerektiğini düşünüyorum. O nedenle bu gün bu duygu ve düşünce ile Trabzonspor’a talip olmaya karar verdim. Trabzonspor büyük bir dünya kulübüdür. Trabzonspor sadece Trabzon’dan yönetilecek bir kulüp değildir. Biz Trabzon’da daha çok dedi kodu yapmaya başladık. Takım aşağıya çökmeye başladı ama burada daha çok yürekli Trabzonsporlular var. Türk Futbolu artık kavga istemiyor. Türk Futbolu barış istiyor, dostluk, arkadaşlık istiyor. Sevgi istiyor. Bizim bu sevgiyi artık yaymamız lazım. Bu taraflarda genellikle Trabzonspor çok konuşulmaz. "dedi. 

Klübün çok problemleri olduğunu söyleyen Hekimoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: 
"O kadar çok problemimiz varki. Bu problemler İstanbul’da oturarak 15 günde bir Trabzon’a gelerek, akşamda 9 uçağı ile İstanbul’a dönerek yönetilemez arkadaşlar. Bizim o kulüpte aylarca , haftalarca çalışmamız lazım. Çünkü Trabzonspor sosyal olarak bitmiş durumda. Ekonomik olarak bitmiş durumda. Camia dağılmış, bütün eski başkanlarımız, eski yöneticilerimiz, büyüklerimiz kırılmış durumda. Bunların hepsini bir araya getirmemiz lazım. Biz hep beraber birlik ve yumruk olmak zorundayız. Hep böyle kavga ederek, Federasyona yürüyerek, Federasyonu basarak, hakemleri hapsederek bu işi başaramayız. Türkiye bize barışçı olduğu için, sempatik olduğu için, horonumuzla, kol bastimizle sevdi. Kavgamızla sevmedi bizi. Kavga edilmesi gerektiği zaman en iyi kavgayı Trabzonlular yapar, bundan kimsenin şüphesi yok." 
Açıklamanın ardından Gebze Fırtına Trabzonsporlular Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş, Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu'na plaket verdi.