HDP İl Örgütü 1. Olağanüstü İl Kongresi’nde mevcut Başkan Mehmet Akgül aday olmadı. İbrahim Ergin İl Başkanı ve Ayten Yılmaz da Eş Başkan seçildi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen YÜksekdağ da katılım gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü İl Kongresi, Fuariçi Onur Müzikhol’de gerçekleştirildi. Kongreye giriş öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. İki yerde polis arama noktası oluşturuldu. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katılım gösterirken il ve ilçe üyeleri de hazır bulundu. Mevcut Başkan Mehmet Akgül yeniden aday olmadı. İbrahim Ergin ve Ayten Yılmaz Eş Başkanlık sistemine göre başkan oldu. Kongrede 297 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken kongre sonucunda 18 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi ve 22 il delegesi seçildi. Ankara Katliamı sonucunu yaşamını yitirenler için saygı duruşu sonrası divan seçilmesiyle kongre başladı. Divan başkanlığına Ali Haydar Konca divan üyeliklerine ise Yüksel Budak, Elif Tuğra, Müslüm Sayan seçildi.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

İl Başkanı İbrahim Ergin, Eş Başkan Ayten Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri: Ebru Öcal, Aynur Santo, Ahmet Eryılmaz, Bedia Salhan, Ertaç Karataş, Meryem Demir, Hikmet Adıgüzel, Zakire Dündar Aydın, Hüseyin Uğur, İrfan Demirkaya, Kureyş Bilgiç, M. Emin Gün, Metin Fırat, Murat Ülgen, Orhan Eryılmaz