CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar,  Kocaeli’nin AK Parti iktidarıyla yatırım fakiri olduğunu, AK Parti’nin son olarak Kocaeli’nin suyuna göz diktiğini belirterek “Kentin yöneticileri İstanbul için seferber oldu” dedi

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar, AK Parti  iktidarıyla Kocaeli’nin yatırım fakiri bir il durumuna düştüğünü söyledi. Milletvekili olduğu Kocaeli’yle ilgili genel bir değerlendirme yapan CHP’li Haydar Akar, “Kocaeli İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla nüfus yoğunluğuna sahip olan il. Her yıl bir Bayburt ili kadar göç alıyoruz. Hastanelere, okullara, yollara, yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. Ancak kamu yatırımları bakımından devlet yatırımı olarak sonuncu olan bir Kocaeli var. Kocaeli, yalnızca devlet tarafından değil, yerel yönetim tarafından da ötelenmektedir” dedi. Akar, ülkemizde olduğu gibi kentimizde de su sorununun uzun bir süredir AK Parti’li belediyelerce yanlış yönetildiğini belirterek “Günü kurtarmaktan öteye gitmeyen anlayış, İstanbul için seferber oluyor” ifadesini kullandı.
 
YATIRIM PLANINDAN ÇIKARILDI
Kocaeli’de her yaz su sorunu yaşandığını söyleyen Akar, “Bu kara tablo önümüzde dururken, yaz aylarında çiftçimizin can damarı olan su sorununun ortadan kaldırılması için Kartepe  (Madendere), Derince (Karagöllü, Kaşıkçı), Körfez (Kutluca) ve Gebze (Ovacık Kovalıdere) ilçelerinde yapılması planlanan 4 adet gölet, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin talebi üzerine Devlet Su İşleri’nin yatırım planından çıkarıldı. Kentimize gölet müjdesi verenler AK Parti  iktidarının ekonomide 12 alıp 1 vermesini örnek alarak burada da 1 verip 4 alıyor. Yine 3 baraj diyenler bir gölet yaparak Namazgah Göleti’ni başarı sayıyor” cümlelerini kullandı. Bununla yetinmeyenlerin şimdi de köylünün, çiftçinin, emekçinin, toprağına, suyuna göz diktiğini söyleyen Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
CEZA YETKİSİ DE İSTANBUL’DA
“Son olarak İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için yüzde 95’i Kandıra sınırları içerisinde olan Sungurlu Baraj projesi için vatandaşın değil talanın bilgilendirmesi yapılıyor. Bu baraj için Şile İlçesi, Geredeli, ve Kalemköy mahalleleri ile Kocaeli- Kandıra İlçesi Yağcılar, Avdan, Akçaova, Kabuzcu, Gebeşler Çalca, Selametli ve Teksen bölgelerinde 12.170 dönüm için talan kararı verilmiş. Projenin hayata geçirilmesiyle bu köylerde bulunan vatandaşlarımız maalesef ne konut yapabilecek, ne toprağını işleyebilecek, tek bir çivi bile çakmak yasak. Bunun için de vatandaşlara ceza kesiliyor, kesilmeye de devam edilecek. Ayrıca ceza yetkisi de İstanbul yönetiminde. Bu da gösteriyor ki Kocaeli tamamen İstanbul’a teslim olmuştur. Bakanlığın 2016 yılı yatırım programına aldığı Sungurlu Barajı için inşaat ihalesi ve kamulaştırma planları yapıldı.
 
İŞ TALANA GELİNCE...
2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu çerçevesinde kamulaştırmaların yapılacağını belirtenler bugüne kadar sadece bölgedeki vatandaşları korkutma, sindirme çalışmaları yapmıştır. Yasa ve Anayasayı tanımayan, saygı duymayanlar iş talana geldiğinde yasaları adres gösteriyor. Bugüne kadar yapılmayan halkı bilgilendirmenin 5543 Sayılı İskan Kanununa göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılacağını ve iskan duyurusundan sonra hak sahiplerine yeni yerler gösterilerek mağduriyetin önleneceğini söylüyor. Konuyu 2 yıl önce meclis gündemine getirdik. Maalesef AKP milletvekilleri bu konuda ne bilgi sahibi oluyor ne de vatandaşın hakkını savunuyor.  Ancak bizler bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve vatandaşın hakkını da sonuna kadar savunacağız.”