Çayırova Belediyesi okul öncesi, ilkokul ve ortaokul çağında 120 Suriyeli misafire Türkçe dil eğitimi veriyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile “Hayat Devam Ediyor” Projesinin startını Mart ayında veren belediye, proje kapsamında öğrencilere ilk eğitimi İnönü Mahallesi Yunus Ergüz Semt Konağı’nda vermişti. Burada bulunan Bilgievinde Arapça ve Türkçe bilen uzman eğitmenlerce verilen eğitimler yapımı tamamlanan Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağında devam ediyor.
Eğitimler Yeni Açılan Emek Mahallesi Semt Konağında Devam EDiyor 
Okul öncesi, ilk ve ortaokul çağındaki çocukların eğitim aldığı “Hayat Devam Ediyor” Projesi annelerinde önemli bir eğitim alanı oldu. İlk başta çocuklara yönelik olarak hizmete sunulan ve daha sonra altyapısı tamamlanarak annelerinde eğitime alındığı proje, haftanın 5 günü gerçekleştiriliyor. Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağı içerisinde Bilgievinde 6 ayrı sınıfta devam eden projede annelere özel danışmanlık hizmetleri imkanı da tanınıyor.
Demirci, “Gönül Kapımızı Sonuna Kadar Açtık”
2011 yılında Suriye’de başlayan savaş sonrası çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 5 Milyonun üstünde Suriyelinin komşu ülkelere sığındığını, yaklaşık 3 Milyon kişiyle Suriyeliye ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Demirci, Semt Konağı ziyaretinde Suriyeli öğrencilerin ve velilerin taleplerini dinledi. Aldıkları eğitimlerle Türkçe dilini öğrenmeye başlayan çocuklarla iletişiminde eğitimleri hakkında bilgiler alan Demirci, velileri de ziyaret etti.
Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağında 6 ayrı sınıfta verilen Türkçe dil eğitiminde Suriyeli öğrencilerle bir araya gelen Demirci, Türkçe öğrenmede ilerleme kaydeden öğrencileri tebrik etti. Suriyelilerin eğitim ve kültür sorunlarını çözüme yönelik açılan kursların ilçe geneline yayılacağını ve ilerleyen süreçte tüm Semt Konaklarında hizmetin verileceğini dile getiren Demirci, çocukların eğitiminin yanı sıra anneler içinde çeşitli eğitim alanları açtıklarını aktardı. Annelere danışmanlık hizmetlerinin verildiğini ve yine Türkçe eğitimlerinin de uzman eğitmenlerce sunulduğunu ifade eden Demirci, meslek edinmeleri, sosyalleşmeleri, ekonomik olarak ayakta kalabilmeleri adında kurslarla hizmet vereceklerini söyledi.
“Hayat Devam Ediyor” Projesi ile birlikte sunulan hizmetlerle Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları zorlukları aşmaya başladıklarını belirten Demirci, “Çayırova’mızda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, ülkelerinde yaşadıkları zor günleri unutturmak adına coğrafyamızı, gönül kapımızı sonuna kadar açtık. Yaşanan iç savaş sonrasında ülkemizin sınırları içerisine dahil olan sığınmacı kardeşlerimizin uyum sağlamaları adına ilçemizde bir dizi çalışmaları başlattık. STK’larımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalara imza attık. Bugün geldiğimiz noktada Suriyeli çocuklarımız Türkçe öğreniyor. Anneleri tüm sıkıntılarını giderebilecek danışmanlık hizmetlerimizden yararlanıyor. Gezilere katılıp kültürümüzü öğreniyor. Ayrıca Bilgievlerimizde çocuklarımızı eksik kalan eğitimlerini tamamlıyor.” dedi.