Soba mesajında şu ifadelere yer verdi;

"İdeali Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olan Gazi Mustafa Kemal; ülkesinin bağımsızlığını ilke edinen ve bunu millete ortak bir payda olarak sunan büyük bir lider olmuştur. 
Bizler de 94. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, Cumhuriyet tarihi süresince şehadete erişmiş şehitlerimizin ve vefat etmiş gazilerimizin verdiği manevi güç ve milletimizin desteği ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Kuruluş idealine uygun olarak hedeflediğimiz ve bu bağlamda gösterdiğimiz özveri, milletimizin teveccühü ve üstün desteği ile 15 senedir Türkiye'yi gerek ekonomisinden demokrasisine gerekse kahraman ordusu ile istikrarını ve istiklâlini koruyan güçlü bir ülke olma yolunda çalışmaya ve sonucunda uluslararası alanda ağırlığımızı sürekli arttırmaya ve yükselmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin bütün değerlerine geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de sahip çıkacağız. 
Cumhuriyetimizin kurucusu ve ordumuzun komutanı olarak kahraman askerlerimiz ve milletimizle birlikte istiklâl mücadelesini zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal'i ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz."