Saadet Partisi İzmit ilçe başkanı Samet Gürsoy, gerçekleştirdiği basın toplantısında, dokunulmazlık tartışmalarının ülke gündemini oyalamaktan ibaret olduğunu söyleyerek, ‘’Malumunuz üzere ülke gündemi bir hayli hareketli geçmekte. Yaşanan onca sıkıntı ve problem varken gündemin baş meselesini de dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması oluşturmaktadır. Hemen baştan şunu ifade edeyim ki; biz Saadet Partisi olarak bu konuda hep şunu söylüyoruz: “Millete hizmet etsin diye geliştirilmiş olan dokunulmazlık müessesesi milletin aleyhine kullanılmamalı. Suç işleyen elbette herkes cezasını çekmelidir. Bu anayasal bir gerekliliktir. Çünkü Anayasamızın 10'uncu maddesine göre herkes kanun önünde eşittir. Diline, dinine, ırkına, mezhebine, cinsiyetine bakılmaksızın kanun karşısında herkes eşittir. “denilmektedir. Bugün yaşanan dokunulmazlık tartışmasında siyasiler samimi değillerdir. Çünkü ülkemizin karşı karşıya olduğu devasa sorunları örtbas etme, suni gündemler oluşturma derdindedirler. Asıl mesele ise; Gafletleriyle azdırdıkları terörü geri plana itme meselesidir. İşsizliği unutturma meselesidir. Toplumsal sorunları polemik siyasetiyle örtme meseledir. Kilis’e atılan roketleri perdeleme meselesidir. Kısacası gündemi değiştirme çabasıdır. ‘’İfadelerini kullandı
‘’ONLARIN DERDİ GÜNDEMİ OYALAMAK, ASIL GÜNDEMİ UNUTTURMAYA ÇALIŞMAKTIR’’
Konuşmasına devam Gürsoy, ‘’Her gün şehit haberleri geliyor, Dış Borç 700 Milyar dolara ulaşmış, işsizlik yüzde 11, 12’lere seviyesinde, her 4 üniversite mezunundan biri maalesef işsiz. İktidar bu sorunlarla yüzleşmek yerine gündemi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla oyalamaktadır. Dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasa değişikliğine gerek yoktur. İktidar partisi dokunulmazlıkları kaldıracak yeteri sayıya ve güce sahiptir. Bir günde dokunulmazlıkları kaldırabilecek yetkiye sahiptirler. Ancak onların derdi gündemi oyalamak, asıl gündemi unutturmaya çalışmaktır.’’ Dedi.
‘’YAPTIĞINIZ SİYASET YÜZÜNDEN İNSANLARIMIZ SİYASETTEN SOĞUDU! ‘’
Son olarak Anayasa Komisyonu’nda yaşanan arbadeye değinen Gürsoy, ‘’Dokunulmazlık tartışmaları Anayasa Komisyonunda görüşülürken meydana gelen arbedelere hepimiz tanıklık ettik. Hem Ak Parti hem de HDP milletvekillerinin,  yaptıkları olay meclisin saygınlığına aykırıdır. Yaşanan arbedeye karışan milletvekillerinin milleti temsil etmediği ortadadır. Parlamentoda ki siyasilerin ortaya koyduğu siyasi üslup ve hareketlerden dolayı insanımız siyasetten soğumuştur ve siyasete güven duymamaktadır. Artık meclisin milletin derdine çözüm üretecek, kısır tartışmalardan uzak, milletin asıl gündemiyle hemhal olan bir yer haline gelmesi gerekmektedir. Ancak bu durumu mecliste ki mevcut partiler kesinlikle sağlayamayacaklardır.’’ İfadelerini kullandı.