Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu ve 300 işçisinin bulunduğu İzmit Bekaert’te uyuşmazlık raporunun tutulmamasının ardından genel merkez ve şube yöneticileri öncülüğünde anlaşma olmaması halinde bugün greve çıkacaklarını duyurmuştu. Grev kararının asılmasının ardından bugün sendika yönetimi ile işveren son kez masaya oturdu ancak yine anlaşamadı. Bu nedenle üç kişinin örgütlü olduğu fabrikada şuan greve çıktı.Greve giden işçilere; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnen Serdaroğlu, örgütlenme sekreteri Hami Baltacı da destek veriyor. İşçiler fabrika önünde slogan atıyor. Grev nedeniyle fabrikanın çevresinde çok sayıda polis ekibi de güvenlik önlemi aldı.
DAHA ÇOK BEKLERSİN
Grev kararının ardından işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, "Biliyorsunuz Bekaert’te aylardır toplu sözleşme süreci sürüyor. Biz ücretlerimizin iyileştirilmesini talep ettik. Fakat işverenle uzlaşma yaşanmadı. Grev Bekaert'in kapısına dayandı. Biz bugün Bekaert’te işçinin hak ettiği ücreti yatırmayarak, bizi bunla terbiye etmeye çalışarak ‘Gelip eteğimi öpecekler diyorsan’ daha çok beklersin.Buranın dönüşü de olacak. Herkesin aklı selim olarak davranması lazım” dedi.

SANKİ DARBEYİ İŞÇİLER YAPTI
Genel başkan Adnan Serdaroğlu ise şunları söyledi; "Bugün burada mücadelemizin yeni safhasını başlatıyoruz.Bekaert’te aylardır sorunlarını ve ihtiyaçlarını işverene anlatmaya çalışıyor. Bizim de başvurmak istemediğimiz ama kaçınılmayacak bir noktaya gelindiğinde kaçmayacağımız bir grev ortaya koyduk. Bugün Türkiye'de sindirilmeye çalışılan bir sendikal mücadele ve işçi hakları var. Bunlara rağmen işçiler bizim verdiğimizle yetinsin deniliyor. Başımıza hangi sorunu çıkarırsa çıkarsınlar. Maalesef ki Türkiye’de işçiler hal aramaya çıktıklarında karşılarına çeşitli baskı sistemi çıkıyor. Bunların biri de OHAL. Sanki darbe girişimini işçiler yaptı.

BİZ GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ
İşçileri bu şekilde kimse sindiremez. Yanınıza sarı sendikaları alarak bizi yok etmeye çalışmanız sizi bir noktaya taşımaz. Bekaert işçisi döktüğü alın terinin karşılığını istiyor. 2007'de bu insanlar fabrika kapanmasın diye tüm emeklerini işverenin önüne koydu. Burada Birleşik Metal-İş Sendikası var. Sarı sendikaların doğrularıyla burayı yönetmeye çalışmayın. Bizim istediğimiz yıllık yüzde 20’dir. İşverenin ise bize verdiği yıllık yüzde 11’dir. Geçen dönem burada bir ilk yaşandı. Bu fabrikada MES süreciyle hareket etme kafasından herkes sıyrılsın. Eğer işveren olarak siz varsanız biz görüşmeye hazırız. Bunlar işçilerin talepleridir.