Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB ortaklığında projelendirilen Girişimcilik Okulu’nda dersler yarın (Salı)başlıyor. İki kurum, iş kurmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen 30 yaşın altındaki genç girişimciler için ücretsiz “Girişimcilik Okulu” açtı. Derslerde katılımcılara iş planı kavramından yazılmasına kadar birçok önemli konuda bilgi verilecek.

 

DERSLER BAŞLIYOR

Kurslar Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren fuar içindeki Gençlik Merkezi’nde verilecek. Dersler gündüz ve akşam olmak üzere iki seansta gerçekleştirilecek. Kursun sonunda katılımcılara KOSGEB onaylı sertifika verilecek.

 

İL DIŞINDAN BAŞVURU YAPILDI

Girişimcilik Okulu beklenenin üzerinde bir ilgi ile karşılandı. Kocaeli’nin yanı sıra il dışından birçok vatandaş, okulun derslerinden yararlanabilmek için Gençlik Merkezi’ne kayıt yaptırdı. Öte yandan Girişimcilik Okulu’nun başvuruları devam ediyor. Başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Hizmetleri Merkezi’ne yapılıyor.  Özgeçmişleriyle merkeze gelen vatandaşlar burada kendilerine verilen başvuru formunu dolduruyor.

 

OCAK VE HAZİRAN DÖNEMİNDE

Girişimcilik Okulu’nda dersler Ocak ve Haziran ayları arasında gerçekleştirilecek. Yüzde 80 oranında katılımın zorunlu olduğu dersler kurlara ayrılacak. Her bir kur 9 günden oluşacak.

 

HAYALLER GERÇEKLEŞECEK

Girişimcilik Okulu, gençlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunacak. Türkiye’ye örnek olan proje sayesinde kursiyerlere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizlerinin yanı sıra, iş planı kavramının öğeleri ve yazılmasına kadar birçok konuda detaylı bilgi verilecek.